Veiligheidsregio Utrecht en JINC sluiten partnerschap

De VRU is sinds 14 september trotse partner van de non-profit organisatie JINC. Door de samenwerking aan te gaan, helpen we kinderen uit wijken met een sociaaleconomische achterstand op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt.

 

VRU gaat overeenkomst aan met JINC Sollicitatietraining JINC Taart Jinc

In Nederland groeien honderdduizenden kinderen op in wijken met veel armoede en weinig rolmodellen. Zij hebben evenveel talent als leeftijdsgenootjes uit rijkere buurten, maar krijgen vaak minder kans dat te ontwikkelen. Via de projecten van JINC maken deze kinderen kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren.

De VRU draagt nu financieel bij om de JINC-projecten mogelijk te maken en medewerkers van de VRU zullen zich inzetten voor deze projecten. Zo starten we bijvoorbeeld met het organiseren van zogeheten Bliksemstages. Tijdens een Bliksemstage bezoekt een groepje van ongeveer 8 kinderen van de basisschool of het vmbo de VRU voor een kennismaking met een aantal beroepen.

Eerlijke kans
Annechien van Buurt, vestigingsmanager van JINC te Utrecht, vertelt over de samenwerking: “De Veiligheidsregio Utrecht is een mooie werkgever in de regio die belangrijk werk verzetten. Het is goed om dit allemaal aan jongeren te laten zien.” Jaap Donker vult aan: “Deze samenwerking is zeker belangrijk en we willen laten zien dat iedereen welkom is, ongeacht waar je wiegje staat. Iedereen verdient immers een eerlijke kans.”

Ander nieuws

WAS-paal die geluid geeft tijdens test of incident.
03/10/2022

3 oktober maandelijkse sirenetest

Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 3 oktober. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

 

Lees meer
John QRT
21/09/2022

“Uiteindelijk gaat het altijd om mensenlevens en dat blijft bijzonder”

Wanneer er zich in Nederland een incident voordoet met grof of extreem geweld, zoals een terroristische aanslag, kan – naast de daarvoor speciaal opgeleide politie eenheden – ook een Quick Respons Team van de brandweer worden ingezet. Het Quick Respons Team (QRT) van de VRU heeft naast een hulpverlenende taak bij incidenten met de (dreiging) van geweld ook een hoogtereddingstaak. “Uiteindelijk gaat het altijd om mensenlevens”, vertelt John, regiehouder van het QRT. “En dat blijft bijzonder.”

Lees meer
Paul van Koppen
19/09/2022

Video: de eerste opvang van Oekraïense vluchtelingen in de Jaarbeurs in Utrecht

Vanwege de oorlog in Oekraïne zijn veel mensen op de vlucht. De VRU helpt hen, door hen tijdelijk op te vangen in de Jaarbeurs en een goede opvangplek voor hen te zoeken in een gemeente. Daarnaast helpt de VRU de gemeenten in de provincie Utrecht met menskracht en middelen om deze opvang naast hun normale dienstverlening te kunnen bieden.

Paul van Koppen, Locatiemanager Opvang Jaarbeurs, vertelt in een video meer over de eerste opvang van Oekraïense vluchtelingen in de Jaarbeurs in Utrecht.

Lees meer