Veiligheidsregio, Provincie en waterschappen in Utrecht helpen GGDrU bij boostercampagne

De Veiligheidsregio Utrecht (VRU), de Provincie Utrecht en de waterschappen uit de regio slaan de handen ineen met de GGD regio Utrecht (GGDrU) om hen te helpen in een paar weken tijd zo’n één miljoen inwoners in de regio te vaccineren. Medewerkers van de verschillende organisaties worden opgeroepen om de komende weken aan de slag te gaan als host (gastvrouw/heer), runner (logistiek medewerker) en EHBO’er op de verschillende grote priklocaties in de regio.

De GGDrU is de eerste regio in Nederland die op deze manier ondersteund wordt door partners uit de regio. Maar het is een logische stap aldus VRU-directeur Jaap Donker: “Als VRU is het onze missie om te zorgen voor de veiligheid van de mensen in onze regio. Door onze hulp te bieden bij de boostercampagne leveren we een directe bijdrage aan die veiligheid. En fantastisch dat ook de Provincie Utrecht en de waterschappen uit deze regio direct hun hulp hebben aangeboden. Ik vernam dat ook gemeenteambtenaren mee gaan doen aan deze hulpactie: geweldig!” Donker riep eerder vandaag via een interne videoboodschap medewerkers van de verschillende organisaties op om zich aan te melden. ‘Het aanmelden van onze VRU-collega’s is op vrijwillige basis, maar ik verwacht een goede opkomst: hulp verlenen zit in onze genen’, aldus Jaap Donker.

De medewerkers zullen de GGDrU de eerst komende weken ondersteunen. De GGD heeft dan de tijd om andere medewerkers te werven en op te leiden voor de periode daarna.

In onderstaande video roept Jaap Donker, algemeen directeur van de VRU, medewerkers op om zich aan te melden. 

Ander nieuws

Het coronavirus
14/01/2022

Winkels, sportclubs en kappers weer open per zaterdag 15 januari

Voor onderwijs, sport, winkels en kappers is per 15 januari meer mogelijk - onder voorwaarden. De regels voor het dragen van mondkapjes zijn aangescherpt. Vanwege het enorme aantal besmettingen blijven o.a. horeca en musea nog dicht.

Lees meer
Boostercampagne
13/01/2022

VRU ondersteunt grote boostercampagne bij GGD

Net voor de jaarwisseling riep onze algemeen directeur Jaap Donker VRU-medewerkers op om te ondersteunen bij de grootschalige boostercampagne van de GGD. Inmiddels is deze campagne volop bezig. We blikken met een paar collega’s terug op drie enerverende weken. 

Lees meer
Jaarwisseling
01/01/2022

Inzetbeeld jaarwisseling 2021-2022

Brandweer Veiligheidsregio Utrecht rukte uit naar 144 incidenten tussen 31 december 2021 18.00 uur en 1 januari 2022 06.00 uur. 

Bij het overgrote deel van de incidenten (136) ging het om branden. De brandweer is ter plaatse geweest bij 42 branden in personenauto’s.

Lees meer