Start bouw nieuwe meldkamer Midden-Nederland

Afgelopen vrijdag werd in Hilversum officieel het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe 112-meldkamer Midden-Nederland. De nieuwe gemeenschappelijke meldkamer, waarvan zowel de politie als de ambulancezorg, de brandweer en Crisisbeheersing gebruik gaan maken, wordt in het nieuw te bouwen politiebureau van Hilversum gevestigd.

capsule 2

Samenwerking
De bouw van de nieuwe locatie is een samenwerking tussen de politie, de ambulancezorg en de veiligheidsregio’s Gooi en Vechtstreek, Flevoland en Utrecht. Namens de VRU waren voorzitter van de bestuurlijke stuurgroep Meldkamer Midden-Nederland Lucas Bolsius, kwartiermaker Jan van Neerven en commissielid Huisvesting Meldkamer Midden-Nederland Rob Hoekstra bij de start van de bouw aanwezig.

'Meldkamer van de toekomst'
Lucas Bolsius sprak over hoe bijzonder deze nieuwe meldkamer wordt: "De nieuwe meldkamer is een van tien meldkamers die samen een landelijk netwerk vormen. Het is een hypermoderne meldkamer, want de techniek gaat zo ontzettend snel. Dít wordt de meldkamer van de toekomst."

Tijdscapsule
Op het diepste punt van de bouwlocatie werd door een vertegenwoordiging van de drie verschillende disciplines een ‘tijdscapsule’ geplaatst, waarin medewerkers, omwonenden en bestuurders kenmerkende voorwerpen, een boodschap of een wens achter hebben gelaten voor de toekomst. Dit vormt de symbolische basis waarop de meldkamer wordt gebouwd.

Planning
Als alles volgens planning verloopt is het nieuwe gebouw in het voorjaar van 2024 klaar. Daarna start de inrichting. Vanaf 2025 gaan de meldkamers van de veiligheidsregio’s Gooi en Vechtstreek, Flevoland en Utrecht op de nieuwe locatie verder als gemeenschappelijke meldkamer Midden-Nederland. Daarmee maken zij deel uit van het landelijke netwerk van 10 gemeenschappelijke meldkamers dat elkaar kan vervangen.

capsule plaatsen Tijdscapsule

Ander nieuws

Leon bal en Arnoud van Voorst
28/11/2022

“Het probleem is nog even groot, maar doet me veel minder”

Eén jaar geestelijke verzorging bij de VRU: in gesprek met geestelijk verzorger Leon Bal en brandweervrijwilliger Arnoud van Voorst.

Brandweervrijwilliger Arnoud van Voorst ging in gesprek met brandweercollega én geestelijk verzorger bij de VRU Leon Bal: “Het is fijn je hart te kunnen luchten bij een collega brandweerman met kennis van de menselijke geest.”

Lees meer
Carolien Angevaren
25/11/2022

Directeur Brandweerrepressie Carolien Angevaren vertrekt bij de VRU

Per 1 februari 2023 vertrekt de directeur Brandweerrepressie Carolien Angevaren bij de VRU. Met ingang van deze datum is zij de nieuwe algemeen directeur bij de Veiligheidsregio Limburg Noord. Naast deze functie heeft zij daar ook de neventaken Directeur Publieke Gezondheid en Regionaal Commandant Brandweer.

Lees meer
Inzet met veeredtakel
23/11/2022

Jan: “Het bevrijden van vee uit een mestput brengt vele gevaren met zich mee”

Wanneer een dier in een mestput valt, raakt deze natuurlijk gestrest. En er hangen gevaarlijke dampen in een mestput, zeker wanneer de mest in beweging wordt gebracht door het dier en door ons. Deze gassen zijn gevaarlijk als je ze inademt en kunnen explosief zijn. Jan van Bruchem vertelt meer over dit specialisme:

Lees meer