Jeugdbrandweer De Waarden officieel van start!

 

 

Jeugdbrandweer De Waarden groepsfoto

Op zaterdag 21 januari 2023 vond bij brandweerpost Kamerik de officiële aftrap plaats van een nieuw jeugdbrandweerkorps binnen de VRU: Jeugdbrandweer de Waarden. Dit nieuwe korps is de gezamenlijke jeugdbrandweer van de brandweerposten Woerden, Kamerik, Harmelen en Zegveld.

Burgemeester Victor molkenboer van de gemeente Woerden en Algemeen Directeur bij de VRU Jaap Donker gaven het officiële sein voor de start van het korps. Daarna kregen de jonge korpsleden hun gloednieuwe jeugdbrandweerkleding. 

Jaap Donker is duidelijk over het belang van de jeugdbrandweer: "De jeugdbrandweer is de kweekvijver van het talent dat wij nodig hebben voor de toekomst, hier en op andere plekken".

Voor de Veiligheidsregio Utrecht is het ontstaan van dit nieuwe jeugdbrandweerkorps een bijzondere mijlpaal, aangezien dit de eerste keer is dat sinds de regionalisering van de brandweer een nieuw jeugdbrandweerkorps wordt opgericht.

Met dit nieuwe korps heeft de Veiligheidsregio Utrecht nu in totaal 19 jeugdbrandweerkorpsen. In deze korpsen leren jongens en meisjes tussen 12 en 18 jaar diverse brandweertechnieken- en tactieken. Ze krijgen les in bijna alles wat met de brandweer te maken heeft. Daarnaast doen ze mee aan wedstrijden en wordt ieder jaar een Jeugdbrandweer Oefenweek georganiseerd. Teamwork staat centraal in alle sport- en spelactiviteiten. Naast een ontzettend leuke, sportieve en leerzame hobby is de jeugdbrandweer ook een belangrijke kweekvijver voor de ‘volwassen brandweer’.

Ander nieuws

Jacqueline Buitendijk en Carolien Angevaren
27/01/2023

Afscheidsreceptie Jacqueline Buitendijk en Carolien Angevaren

Jacqueline Buitendijk en Carolien Angevaren hebben gisteren tijdens een gezamenlijke afscheidsreceptie in Koetshuis De Haar afscheid genomen van de VRU. Bij de drukbezochte bijeenkomst was er alle tijd en gelegenheid om met Jacqueline en Carolien in gesprek te gaan over de periode bij de VRU en de periode na de VRU.

Lees meer
Rob Timmermans
20/01/2023

De rivier de Linge dreigt te overstromen: wat doet de VRU?

In het weekend van vrijdagavond 13 januari tot zondag 15 januari staat het water van de rivier de Linge erg hoog. De rivier dreigt buiten haar oevers te treden, waardoor circa dertig naastgelegen huizen bedreigd worden. Rob Timmermans heeft dat weekend de leiding over de hulpdiensten van de Veiligheidsregio Utrecht. Hij vertelt wat de VRU heeft gedaan en hoe er is samengewerkt met partners. 

Lees meer
Selfie van brandweerman Hans van Essen en burgemeester Roëll
12/01/2023

Hans (45 jaar bij de brandweer): “De afwisseling maakt het werk zo bijzonder

Op woensdag 7 december ontving Hans van Essen uit handen van burgemeester van Baarn Mark Röell een onderscheiding vanwege zijn 45-jarig dienstverband bij de brandweer. Hans blikt terug op deze lange en bijzondere periode bij de brandweer: “Voor je het weet doe je dit 45 jaar. Dat gaat snel, zeker als je het leuk hebt op je werk.”

 

 

Lees meer