Jaap Donker nieuwe algemeen directeur Veiligheidsregio Utrecht

Na een uitgebreid werving- en selectietraject is de heer J.R. (Jaap) Donker op 12 juli benoemd tot algemeen directeur van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). Dit heeft het algemeen bestuur van de VRU vandaag besloten in een extra ingelaste bestuursvergadering.

Jaap Donker (1978) is geen vreemde voor de VRU: hij werkt op dit moment als interim directeur Publieke Gezondheid bij de GGD regio Utrecht (GGDrU). De VRU werkt, zeker sinds de corona-crisis, nauw met hem en de GGD samen. Hij start op 1 november met zijn nieuwe baan, zodat hij zijn huidige functie bij de GGDrU kan overdragen.

Het algemeen bestuur en het directieteam van de VRU zien Jaap Donker als een enthousiaste, verbindende en mensgerichte leider. Hij heeft oog voor het ontdekken, inzetten en ontwikkelen van talent in organisaties. In het afgelopen crisisjaar heeft hij als interim directeur Publieke Gezondheid veel ervaring opgedaan met crisismanagement en functioneert goed in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving. Met zijn enthousiasme, gedegen kennis en ervaring nam hij bovendien een voortrekkersrol in regionale en landelijke netwerken.

Jaap Donker: “Na het mogen leiden van GGD regio Utrecht in deze hele bijzondere crisisperiode ga ik graag aan de slag bij onze Veiligheidsregio Utrecht. Ik kijk er naar uit om samen met de collega's de organisatie en dienstverlening de komende jaren verder te ontwikkelen. Verder te bouwen aan een organisatie waarin mensen met plezier werken en waar we in onze regio, en daar buiten, trots op zijn. Mijn manier van leiding geven is collega’s ruimte en vertrouwen te geven. Ik kijk ernaar uit om kennis te maken met veel nieuwe collega’s en mij verder te verdiepen in onze werkzaamheden. Op verschillende plekken zal ik dan ook mee komen kijken en luisteren.”

Bij de werving- en selectieprocedure zijn diverse mensen betrokken geweest: een afvaardiging vanuit het algemeen bestuur, netwerkpartners, de centrale ondernemingsraad en het directieteam. 

 

 

Foto: Bas van Setten 

Ander nieuws

Het coronavirus
26/11/2021

Avondsluiting en strengere maatregelen overdag

Het aantal coronabesmettingen is nog nooit zo hoog geweest als in de laatste weken. Daarom grijpt het kabinet in, met strengere maatregelen. Om zo het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen.

Lees meer
Herdenking Pim
21/11/2021

Pim van der Bruggen herdacht

Vandaag, op zondag 21 november, is het een jaar geleden dat onze zeer gewaardeerde brandweer-collega Pim van der Bruggen overleed tijdens een brandweerinzet in Den Dolder.

 

Lees meer
Brandonderzoek
19/11/2021

Stefan: “De impact van brand: een verstoord familieleven”

Stefan van der Loos is één van de brandonderzoekers van de Veiligheidsregio Utrecht. Het is de taak van het team brandonderzoek om te leren van een brand. ‘Kennis delen is onze belangrijkste taak, maar ook advies uitbrengen op het gebied van brandveiligheid’, aldus Stefan. ‘Wij koppelen onze bevindingen terug naar de organisatie, doen nabesprekingen met onze brandweerploegen en staan in contact met verzekeraars, de politie en andere onderzoekers op ons vakgebied.’

Lees meer