Jaap Donker nieuwe algemeen directeur Veiligheidsregio Utrecht

Na een uitgebreid werving- en selectietraject is de heer J.R. (Jaap) Donker op 12 juli benoemd tot algemeen directeur van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). Dit heeft het algemeen bestuur van de VRU vandaag besloten in een extra ingelaste bestuursvergadering.

Jaap Donker (1978) is geen vreemde voor de VRU: hij werkt op dit moment als interim directeur Publieke Gezondheid bij de GGD regio Utrecht (GGDrU). De VRU werkt, zeker sinds de corona-crisis, nauw met hem en de GGD samen. Hij start op 1 november met zijn nieuwe baan, zodat hij zijn huidige functie bij de GGDrU kan overdragen.

Het algemeen bestuur en het directieteam van de VRU zien Jaap Donker als een enthousiaste, verbindende en mensgerichte leider. Hij heeft oog voor het ontdekken, inzetten en ontwikkelen van talent in organisaties. In het afgelopen crisisjaar heeft hij als interim directeur Publieke Gezondheid veel ervaring opgedaan met crisismanagement en functioneert goed in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving. Met zijn enthousiasme, gedegen kennis en ervaring nam hij bovendien een voortrekkersrol in regionale en landelijke netwerken.

Jaap Donker: “Na het mogen leiden van GGD regio Utrecht in deze hele bijzondere crisisperiode ga ik graag aan de slag bij onze Veiligheidsregio Utrecht. Ik kijk er naar uit om samen met de collega's de organisatie en dienstverlening de komende jaren verder te ontwikkelen. Verder te bouwen aan een organisatie waarin mensen met plezier werken en waar we in onze regio, en daar buiten, trots op zijn. Mijn manier van leiding geven is collega’s ruimte en vertrouwen te geven. Ik kijk ernaar uit om kennis te maken met veel nieuwe collega’s en mij verder te verdiepen in onze werkzaamheden. Op verschillende plekken zal ik dan ook mee komen kijken en luisteren.”

Bij de werving- en selectieprocedure zijn diverse mensen betrokken geweest: een afvaardiging vanuit het algemeen bestuur, netwerkpartners, de centrale ondernemingsraad en het directieteam. 

 

 

Foto: Bas van Setten 

Ander nieuws

Brandweerman staat voor een brandweervoertuig
05/08/2021

“Een kind in een kluis is geen dagelijkse klus”

Onze collega André van Vliet kreeg als Officier van Dienst Brandweer op 14 september 2013 een alarmering die hij niet snel zal vergeten: een kind opgesloten in een kluis. Lees hieronder het verhaal van André. 

Lees meer
Het coronavirus
02/08/2021

Kabinet verlengt verbod op eendaagse evenementen zonder vaste zitplaats tot 1 september, met uitzondering van kleinschalige evenementen buiten onder voorwaarden

Het kabinet verlengt het verbod op eendaagse evenementen zonder vaste zitplaats tot 1 september 2021. Kleinschalige evenementen zijn onder strikte voorwaarden, zoals het werken met coronatoegangsbewijzen, wel eerder toegestaan. Het OMT heeft het kabinet hierover advies gegeven. 

Lees meer
twee duikauto's van de brandweer
30/07/2021

Nieuwe brandweerbestemming voor oude duikvoertuigen VRU

Onlangs hebben de duikteams van de VRU brandweerposten Mijdrecht, Maarssen en Wijk bij Duurstede de nieuwe waterongevallenvoertuigen in dienst genomen.

Lees meer