Herdenking één jaar oorlog in Oekraïne

Vandaag staan 5.000 Oekraïners in de Jaarbeurs stil bij de start van de oorlog; vandaag precies één jaar geleden. De bijeenkomst stond in het teken van elkaar ontmoeten en samen herdenken.

Burgemeester Dijksma krijgt vlag overhandigd Zuil met verhalen Mensen herdenken gezamenlijk Jaap Donker en Sharon Dijksma

Onze directeur Jaap Donker liep samen met burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma eerst mee met de 'Walk of Hope'. Deze wandeling stond symbool stond voor de route die de Oekraïense ontheemden vanaf Utrecht Centraal richting de Jaarbeurs aflegden. Onderweg deden verschillende mensen hun persoonlijke verhaal. 

In de Jaarbeurs was er een videoboodschap van president Zelensky en minister-president Mark Rutte. Verder konden de Oekraïeners elkaar ontmoeten in een zogenoemde 'Oblast' (huiskamers) die per regio (bijvoorbeeld Kiev of Charkov) waren ingedeeld. In de middag spraken staatssecretaris Van der Burg en minister Schreinemacher de Oekraïners ook nog toe en waren er verschillende optredens.

Deze bijeenkomst was een initiatief van stichting Vital'nya, gefaciliteerd door de gemeente Utrecht, de Veiligheidsregio Utrecht en het ministerie van Justitie en Veiligheid. 

Ander nieuws

ghor
27/03/2023

Terugblik symposium ‘Zorgcontinuïteit bij rampen en crises’

De Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) en het Netwerk Acute Zorg Midden-Nederland (NAZMN) organiseerden in samenwerking een prikkelend symposium voor zorgpartners in de niet-acute zorg. Dit alles met als doel het gesprek te voeren over het belang van een goede voorbereiding en (regionale) samenwerking bij het bestrijden van rampen en crises.

Lees meer
Ondertekening convenant.jpg
21/03/2023

Veiligheidsregio’s werken samen

Brandweer Gooi en Vechtstreek, Brandweer Flevoland en Brandweer Utrecht werken al jaren op verschillende terreinen samen. Bij een nadere kennismaking van de directies is er een nieuw convenant getekend in het kader van de interregionale inzet van de brandweer. 

Lees meer
KVO - Bouwmarkt Baarn
16/03/2023

Aandacht voor brandveiligheid met Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)

Precies een jaar geleden, op woensdagavond 16 maart 2022, woedde een grote brand in de gloednieuwe loods van Bouwmarkt Baarn. De schade was enorm, maar bleef dankzij de brandwerende maatregelen die waren getroffen enigszins beperkt. Iris van der Schuit van de afdeling (Brand)Veilig Leven spreekt vestigingsmanager Hidde Kiers en Inkoper Roy Fluit van Bouwmarkt Baarn over de brand, de impact en waarom KVO binnen bedrijven belangrijk is.

Lees meer