Elektrische nieuwe dienstauto VRU

De VRU heeft voor het eerst een elektrische dienstauto. Dit wordt de eerste brandweer dienstauto in Nederland in een Volkswagen ID.3 versie. 

Dienstauto brandweer  dienstauto van de brandweer

Met een bereik van 400 elektrische kilometers is de ID.3 een stuk zuiniger dan de dienstauto die we nu gebruiken. In de toekomst is het de bedoeling dat de VRU meer van dit soort elektrische voertuigen aanschaft als vervanging voor de huidige ondersteunende dienstauto’s. De VRU wil graag bijdragen aan een duurzame, gezonde en veilige samenleving. Het aanschaffen van een energiezuinige auto past hierbij. 

Regelmatig zijn wij op zoek naar monteurs om onze voertuigen te onderhouden. Toevallig hebben wij op dit moment een vacature: monteur en inventaris openstaan. Lijkt dit je wat? Neem dan een kijkje op ons vacatureplatform.

Ander nieuws

WAS-paal die geluid geeft tijdens test of incident.
03/10/2022

3 oktober maandelijkse sirenetest

Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 3 oktober. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

 

Lees meer
John QRT
21/09/2022

“Uiteindelijk gaat het altijd om mensenlevens en dat blijft bijzonder”

Wanneer er zich in Nederland een incident voordoet met grof of extreem geweld, zoals een terroristische aanslag, kan – naast de daarvoor speciaal opgeleide politie eenheden – ook een Quick Respons Team van de brandweer worden ingezet. Het Quick Respons Team (QRT) van de VRU heeft naast een hulpverlenende taak bij incidenten met de (dreiging) van geweld ook een hoogtereddingstaak. “Uiteindelijk gaat het altijd om mensenlevens”, vertelt John, regiehouder van het QRT. “En dat blijft bijzonder.”

Lees meer
Paul van Koppen
19/09/2022

Video: de eerste opvang van Oekraïense vluchtelingen in de Jaarbeurs in Utrecht

Vanwege de oorlog in Oekraïne zijn veel mensen op de vlucht. De VRU helpt hen, door hen tijdelijk op te vangen in de Jaarbeurs en een goede opvangplek voor hen te zoeken in een gemeente. Daarnaast helpt de VRU de gemeenten in de provincie Utrecht met menskracht en middelen om deze opvang naast hun normale dienstverlening te kunnen bieden.

Paul van Koppen, Locatiemanager Opvang Jaarbeurs, vertelt in een video meer over de eerste opvang van Oekraïense vluchtelingen in de Jaarbeurs in Utrecht.

Lees meer