Elektrische nieuwe dienstauto VRU

De VRU heeft voor het eerst een elektrische dienstauto. Dit wordt de eerste brandweer dienstauto in Nederland in een Volkswagen ID.3 versie. 

Dienstauto brandweer  dienstauto van de brandweer

Met een bereik van 400 elektrische kilometers is de ID.3 een stuk zuiniger dan de dienstauto die we nu gebruiken. In de toekomst is het de bedoeling dat de VRU meer van dit soort elektrische voertuigen aanschaft als vervanging voor de huidige ondersteunende dienstauto’s. De VRU wil graag bijdragen aan een duurzame, gezonde en veilige samenleving. Het aanschaffen van een energiezuinige auto past hierbij. 

Regelmatig zijn wij op zoek naar monteurs om onze voertuigen te onderhouden. Toevallig hebben wij op dit moment een vacature: monteur en inventaris openstaan. Lijkt dit je wat? Neem dan een kijkje op ons vacatureplatform.

Ander nieuws

Knuffels na brand
20/10/2021

Marcel: "Je knuffel als enige houvast na brand"

Bij een woningbrand is het de brandweer die blust en Stichting Salvage die komt voor de rust en de schade-afhandeling. Als je bijvoorbeeld door brand niet meer in je woning kunt, regelt Stichting Salvage onderdak. Zij zorgen er ook voor dat je belangrijke spullen als opladers, medicijnen en de knuffels van je kinderen kunt meenemen. Marcel Swanink van Stichting Salvage vertelt hoe dat in zijn werk gaat. 

Lees meer
Brandweerman op ladderwagen
18/10/2021

Sander: “Dankzij de rookmelders is de brand beperkt gebleven”

Het is 23 april 2021, 01:20 uur als Sander van der Meer, brandweervrijwilliger bij post Woerden, wordt gealarmeerd voor een woningbrand. “Je weet niet of er nog personen in het huis zijn. Daar gaat je hart sneller van kloppen.” 

Lees meer
Vera Voges
15/10/2021

Vera: “Zonder rookmelders had ik het niet kunnen navertellen”

“Ik schrik wakker van een hard piepgeluid. ‘Is dat mijn rookmelder?’, schiet het door mij heen. Ik spring uit bed en doe mijn slaapkamer deur open. Direct zie ik dat het hele huis onder de rook staat. ‘Dit is niet best’, denk ik”.

Lees meer