Aankondiging Veiligheidsdag Woerden

Zaterdag 10 juni 2023 vindt de Veiligheidsdag plaats in Woerden. Kom jij ook? Je bent van harte welkom! Brandweer, Politie, (Dieren)Ambulance, Handhaving en Rijkswaterstaat komen samen om alles te laten zien en vertellen over Veiligheid.

auto's

Deze dag is voor inwoners en bezoekers van gemeente Woerden en omstreken en zal plaatsvinden op zaterdag op 10 juni 2023 van 10:00 tot 16:00 uur op en rondom het terrein van de Brandweerkazerne (Boerendijk 34). De dag wordt georganiseerd door Brandweer Woerden in samenwerking met de Veiligheidsregio Utrecht.

Wat is er die dag te doen?
Tijdens de Veiligheidsdag Woerden zal de Brandweer, Politie (basisteam de Copen), RAVU (ambulance), Handhaving Woerden & Oudewater, Dierenambulance en Rijkswaterstaat samen met de Veiligheidsregio Utrecht via demonstraties en presentaties een inkijkje te krijgen in hun werkzaamheden op het gebied van veiligheid. Ook worden er workshops en voorlichting gegeven gericht op brandveiligheid, crisisbeheersing, zelfredzaamheid en werving. Voor de kinderen zijn er brandweerspuitspelletjes en is Legocity-incidenten te bewonderen.

Zet dus 10 juni in je agenda, zien we je dan?

Ander nieuws

ghor
27/03/2023

Terugblik symposium ‘Zorgcontinuïteit bij rampen en crises’

De Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) en het Netwerk Acute Zorg Midden-Nederland (NAZMN) organiseerden in samenwerking een prikkelend symposium voor zorgpartners in de niet-acute zorg. Dit alles met als doel het gesprek te voeren over het belang van een goede voorbereiding en (regionale) samenwerking bij het bestrijden van rampen en crises.

Lees meer
Ondertekening convenant.jpg
21/03/2023

Veiligheidsregio’s werken samen

Brandweer Gooi en Vechtstreek, Brandweer Flevoland en Brandweer Utrecht werken al jaren op verschillende terreinen samen. Bij een nadere kennismaking van de directies is er een nieuw convenant getekend in het kader van de interregionale inzet van de brandweer. 

Lees meer
KVO - Bouwmarkt Baarn
16/03/2023

Aandacht voor brandveiligheid met Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)

Precies een jaar geleden, op woensdagavond 16 maart 2022, woedde een grote brand in de gloednieuwe loods van Bouwmarkt Baarn. De schade was enorm, maar bleef dankzij de brandwerende maatregelen die waren getroffen enigszins beperkt. Iris van der Schuit van de afdeling (Brand)Veilig Leven spreekt vestigingsmanager Hidde Kiers en Inkoper Roy Fluit van Bouwmarkt Baarn over de brand, de impact en waarom KVO binnen bedrijven belangrijk is.

Lees meer