100 vluchtelingen Ter Apel via Jaarbeurs naar Wijk bij Duurstede

 

 

Dijksma Donker

Om de schrijnende en onhoudbare situatie in Ter Apel te ontlasten, zijn afgelopen vrijdagavond 100 asielzoekers met bussen overgebracht naar de Jaarbeurs. Hier konden de mensen op adem komen, kregen soep en broodjes en konden gebruik maken van een douche. Vooral met dat laatste waren zij erg blij. VRU directeur Jaap Donker en voorzitter van de VRU Sharon Dijksma gingen op bezoek bij de Jaarbeurs om de medewerkers een hart onder de riem te steken.
 
Omdat in de Jaarbeurs op dit moment ook Oekraïense vluchtelingen verblijven, kon deze groep asielzoekers hier niet langer dan één nacht verblijven. Om die reden is er gezocht naar een andere opvangplek in de regio. Sportpark Mariënhoeve in Wijk bij Duurstede kwam uit deze zoektocht naar voren. In een dag hebben medewerkers van de gemeente Wijk bij Duurstede, medewerkers van de VRU en Wijkse vrijwilligers een sporthal omgebouwd tot noodopvanglocatie. Zaterdagnacht zijn de vluchtelingen voor onbepaalde periode overgebracht naar de sporthal. Deze groep mensen valt onder de opdracht van het realiseren van 450 crisisnoodopvang plekken, waar gemeenten op dit moment voor aan de lat staan.

Ander nieuws

Jacqueline Buitendijk en Carolien Angevaren
27/01/2023

Afscheidsreceptie Jacqueline Buitendijk en Carolien Angevaren

Jacqueline Buitendijk en Carolien Angevaren hebben gisteren tijdens een gezamenlijke afscheidsreceptie in Koetshuis De Haar afscheid genomen van de VRU. Bij de drukbezochte bijeenkomst was er alle tijd en gelegenheid om met Jacqueline en Carolien in gesprek te gaan over de periode bij de VRU en de periode na de VRU.

Lees meer
Jeugdbrandweer De Waarden groepsfoto
23/01/2023

Jeugdbrandweer De Waarden officieel van start!

Op zaterdag 21 januari 2023 vond bij brandweerpost Kamerik de officiële aftrap plaats van een nieuw jeugdbrandweerkorps binnen de VRU: Jeugdbrandweer de Waarden. Dit nieuwe korps is de gezamenlijke jeugdbrandweer van de brandweerposten Woerden, Kamerik, Harmelen en Zegveld.

Lees meer
Rob Timmermans
20/01/2023

De rivier de Linge dreigt te overstromen: wat doet de VRU?

In het weekend van vrijdagavond 13 januari tot zondag 15 januari staat het water van de rivier de Linge erg hoog. De rivier dreigt buiten haar oevers te treden, waardoor circa dertig naastgelegen huizen bedreigd worden. Rob Timmermans heeft dat weekend de leiding over de hulpdiensten van de Veiligheidsregio Utrecht. Hij vertelt wat de VRU heeft gedaan en hoe er is samengewerkt met partners. 

Lees meer