Incident
Incident

Zeer grote brand Industrieweg Woerden

De brandweer is aanwezig aan de Industrieweg in Woerden. Daar heeft brand gewoed in een bedrijfspand.

Wat kun je doen?

Blijf uit de rook

  • Rook is altijd slecht voor de gezondheid: blijf uit de rook!
  • Sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.

Hulpdiensten schalen af

Update van: donderdag 26 oktober 2023 12:23

De brandweer verwacht nog even bezig te zijn met nablussen. Brandweer en bouw- en woningtoezicht van de gemeente Woerden voeren controles uit aan omliggende panden. Politie en brandweer doen onderzoek naar de oorzaak van de brand. Einde berichtgeving over dit incident.

Eerdere adviezen komen te vervallen

Update van: donderdag 26 oktober 2023 12:01

De brandweer is nog met één redvoertuig en één blusvoertuig aan het nablussen. De eerdere adviezen om ramen en deuren te sluiten vervallen. Mogelijk is in de omgeving nog wat geuroverlast. Dit kan geen kwaad.

Afmeldbericht NL-Alert

Update van: donderdag 26 oktober 2023 12:00

NL-Alert ingetrokken voor brand met rook in Woerden. De brand is onder controle. Als u geen last meer heeft van de rook, kunt u ramen en deuren weer openen en ventilatie aanzetten. Meer info via vru.nl

Dutch Public warning notice concerning fire has ended in Woerden. The fire is under control. If smoke is nog longer a problem, you can once again open doors and windows and switch on ventilation systems. For meer information see vru.nl

Rook neemt af

Update van: donderdag 26 oktober 2023 10:32

De brandweer is bezig om de brand te blussen met een kraan. Inmiddels neemt de rook flink af. Het advies om bij overlast ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen geldt momenteel alleen nog voor de wijk Bloemenkwartier.

Opnieuw opschaling GRIP 1

Update van: donderdag 26 oktober 2023 09:09

Bij de bluswerkzaamheden komt erg veel rook vrij. In combinatie met de mist geeft dit een gevaarlijke situatie. Blijf uit de rook. Er is een NL-Alert verstuurd omdat de rook op dit moment lager over trekt.

NL-Alert

Update van: donderdag 26 oktober 2023 08:26

Brand met veel rook Industrieweg Woerden. Blijf uit de rook! Hebt u last van de rook? Sluit ramen en deuren. Zet ventilatie uit. Meer info via vru.nl.
Fire with a lot of smoke Industrieweg Woerden. Stay out of the smoke! Do you suffer from smoke? Close windows and doors. Switch ventilation sytstems off. More info vru.nl.

Brand onder controle

Update van: donderdag 26 oktober 2023 05:14

De brandweer heeft de brand in Woerden onder controle en heeft overslag naar de aangrenzende panden weten te voorkomen. Bij de brand zijn geen personen gewond geraakt. Einde berichtgeving over dit incident.

Zeer grote brand (GRIP 1)

Update van: donderdag 26 oktober 2023 01:58

Het betreft niet het bowlingcentrum wat in brand staat maar een standbouwer. De brandweer probeert overslag naar de naastgelegen panden te voorkomen. Op dit moment zijn er diverse woningen ontruimd.

Locatie: Industrieweg, Woerden

Wat kun je doen?

Blijf uit de rook

  • Rook is altijd slecht voor de gezondheid: blijf uit de rook!
  • Sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.