Incident
Incident

Scheepvaartbrand op de Lek t.h.v. Tienhoven a/d Lek

Op de Lek woedt brand op een plezierjacht ter hoogte van Tienhoven aan de Lek en Lopik. Het betreft een pleziervaartuig van zo'n 11 meter lang welke volledig in brand staat. De brandweer is zowel aan de zijde van Tienhoven aan de Lek als aan de zijde van Lopik aanwezig om de boot de kunnen blussen. Het scheepvaartverkeer op de Lek is zo veel mogelijk stilgelegd. De opvarenden zijn van de boot af, maar worden uit voorzorg door ambulancepersoneel gecontroleerd vanwege rookinhalatie.

Wat kun je doen?

Blijf uit de rook

  • Rook is altijd slecht voor de gezondheid: blijf uit de rook!
  • Sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.

Brand is onder controle

Update van: woensdag 02 augustus 2023 14:20

De brand is inmiddels uit. Het vaartuig moet helaas als verloren beschouwd worden. Rijkswaterstaat zorgt voor de berging hiervan. Toen de brand uitbrak waren er drie opvarenden. Eén hiervan is door ambulancepersoneel nagekeken vanwege rookinhalatie, maar hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

Brandweer is bezig met blussing

Update van: woensdag 02 augustus 2023 13:53

De brandweer is bezig met het blussen van het pleziervaartuig. Hiervoor zijn twee blusvoertuigen en twee brandweerboten ingezet. Ook krijgt de brandweer hiervoor hulp van een boot van Rijkswaterstaat. De boot bevindt zich momenteel aan de Lopikerzijde van de Lek.

Locatie: Lek, ter hoogte van camping de Koekoek.

Wat kun je doen?

Blijf uit de rook

  • Rook is altijd slecht voor de gezondheid: blijf uit de rook!
  • Sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.