Incident
Incident

Natuurbrand op de Leusderheide

Op de Leusderheide tussen Soesterberg en Oud-Leusden is een natuurbrand gemeld. In verband met het hoge uitbreidingsgevaar door de droogte zijn er meerdere brandweervoertuigen onderweg. Er zijn vele meldingen van automobilisten op de A28 geweest. Er is geen last van rook op de snelweg. De rook gaat in zuidelijke richting van de snelweg af.

Wat kun je doen?

Ga weg

Verlaat het bos. Loop niet tegen de wind in of met de wind mee, maar dwars op de windrichting. Meer informatie over natuurbrand.

Afblussen natuurbrand gereed. Alle eenheden gaan terug naar de kazerne

Update van: donderdag 08 juni 2023 17:02

Het afblussen van de stukken natuur bij de Leusderheide welke in brand heeft gestaan is voltooid. Ook de directe omgeving is voldoende nat gemaakt om herontsteking te voorkomen. Alle voertuigen gaan terug naar de kazerne.

De natuurbrand is onder controle en het nablussen is begonnen.

Update van: donderdag 08 juni 2023 14:44

De vlammen zijn gedoofd en de brand is onder controle. Nu begint het werk om de ondergrond goed nat te krijgen om opnieuw oplaaien van de brand te voorkomen. Het is nog onbekend hoelang dit gaat duren. Voor de gevolgen voor het verkeer kunt u het beste de verkeersinformatie van RWS of de ANWB volgen.

Verkeershinder A28 i.v.m. bluswerkzaamheden

Update van: donderdag 08 juni 2023 14:31

De bluswerkzaamheden van de natuurbrand langs de A28 en op de Leusderheide zorgt voor vertraging op de snelweg. Een rijstrook is afgesloten ten behoeve van de veiligheid van het brandweerpersoneel die langs de snelweg aan het blussen zijn. Ook de toerit bij Soesterberg(4) is afgesloten om de aanrijdende brandweervoertuigen doorgang te geven richting de Leusderheide.

Locatie: Leusderheide

Wat kun je doen?

Ga weg

Verlaat het bos. Loop niet tegen de wind in of met de wind mee, maar dwars op de windrichting. Meer informatie over natuurbrand.