Incident
Incident

Flatbrand aan het Jan Roeckplantsoen in Veenendaal

In verband met een gemelde uitslaande brand bij een appartement op de 1e verdieping aan het Jan Roeckplantsoen in Veenendaal zijn meerdere voertuigen gealarmeerd. De bewoners zijn uit de woning en omliggende woningen worden ontruimd.

Bronnen gaslekkages gevonden en afgesloten. De afzetting is opgeheven.

Update van: donderdag 31 augustus 2023 13:02

De gaslucht werd veroorzaakt door twee lekkages waarvan één in de woning die in brand heeft gestaan. De lekkages zijn nu gestopt en de uit voorzorg ingestelde afzetting rondom de flat is opgeheven. De bewoners van de omliggende woningen kunnen hun huis weer betreden. Een tweetal daarvan hebben wel problemen met de voorziening van gas of elektriciteit. De woning op het brandadres is voorlopig niet bewoonbaar.

Gaslucht na flatbrand aan het Jan Roeckplantsoen in Veenendaal

Update van: donderdag 31 augustus 2023 12:29

De brandweer en Stedin zijn bezig met het lokaliseren van het gaslek. Het is niet zeker of deze is ontstaan door de flatbrand. In verband met deze lekkage zijn ongeveer 12 woningen uit voorzorg ontruimd en de omgeving afgezet. Bij het blussen van de flatbrand is een kat uit de woning gehaald en aan de dierenambulance overgedragen. De bewoner is door ambulancepersoneel nagekeken i.v.m. rookinhalatie.

De brand in de flat is onder controle. Er wordt nu een gaslucht geroken en het uit voorzorg is nu de omgeving afgezet. Het vermoeden is dat door de brand de gasleiding beschadigd is.is dat

Update van: donderdag 31 augustus 2023 11:35

De brand in de flat is onder controle. Er wordt nu een gaslucht geroken en uit voorzorg is nu de omgeving afgezet. Het vermoeden is dat door de brand de gasleiding beschadigd is.

Locatie: Jan Roeckplantsoen, Veenendaal