Incident
Incident

Brand in wasserij Driebergen

Grote uitslaande brand in een wasserij op de Kleinloolaan in Driebergen. Brandweer is met diverse eenheden aanwezig om de situatie te bestrijden.

Wat kun je doen?

Blijf uit de rook

  • Rook is altijd slecht voor de gezondheid: blijf uit de rook!
  • Sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.

Brandweer is aan het nablussen.

Update van: zaterdag 30 december 2023 11:28

Brandweer zet in op nablussen met ondersteuning van kranen om de uitgebrande panden te slopen. Hierdoor krijgen ze betere toegang tot de laatste vuurhaarden. Einde berichtgeving over dit incident.

Brand onder controle.

Update van: zaterdag 30 december 2023 09:53

De brand is onder controle, en de naastgelegen panden zijn niet langer in gevaar. De meeste bewoners kunnen nu veilig terugkeren naar hun woningen.

36 personen uit woningen gehaald

Update van: zaterdag 30 december 2023 08:33

De brandweer heeft succesvol voorkomen dat de brand overslaat naar de vuurwerkopslag. Huidige focus ligt op nabijgelegen panden. Vuurwerkopslag blijft nauwlettend gemonitord.

36 personen uit woningen gehaald

Update van: zaterdag 30 december 2023 06:56

De hulpdiensten hebben uit voorzorg ongeveer 36 personen uit hun woning gehaald deze personen zijn overgebracht naar een in de buurt gelegen hotel.

Zeer grote brand opschaling GRIP 1

Update van: zaterdag 30 december 2023 06:51

De brand is overgeslagen naar de bouwmarkt, deze ligt naast de wasserette en is inmiddels volledig betrokken bij de brand. De brandweer probeert de naastgelegen bedrijven af te schermen. Inmiddels worden woningen in een straal van 100 meter van de brand af ontruimd. Bij de brand komt veel rook vrij wij adviseren ter aller tijden uit de rook te blijven. De brandweer heeft opgeschaald naar GRIP 1.

Locatie: Kleinloolaan 23 driebergen

Wat kun je doen?

Blijf uit de rook

  • Rook is altijd slecht voor de gezondheid: blijf uit de rook!
  • Sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.