Informatie Oekraïne

Op deze pagina tref je informatie aan over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in de regio Utrecht. Je leest hier wat de rol van de veiligheidsregio is en wat de gemeenten in onze regio doen. Ook vind je meer informatie over wat je zelf kunt doen om Oekraïense vluchtelingen te helpen.
 

for refugees

For refugees

Are you a refugee and new to the Netherlands? On this page you’ll get the answer to your questions and we can help you where to find council in English.  

Lees meer
voor inwoners

Voor inwoners

Ben je inwoner van de regio Utrecht en wil je weten hoe het geregeld is met de opvang van Oekraïense vluchtelingen? Of wil je deze vluchtelingen helpen? Op deze pagina vind je alle informatie voor inwoners van regio.

Lees meer
samenwerkingspartners

Samenwerkingspartners en professionals

Benieuwd wat je als professional kan doen voor Oekraïne? Of heb je beroepsmatig te maken met de situatie van Oekraïne? Op deze pagina krijg je antwoord op je vragen.

Lees meer
meer info

Meer informatie

Op de website van de rijksoverheid vind je meer informatie over de oorlog in Oekraïne en het standpunt dat Nederland inneemt. Ook tref je veelgestelde vragen aan over de situatie in Rusland en Oekraïne.

Lees meer
veelgestelde vragen

Heb je een andere vraag?

Heb je (andere) vragen over de opvang van Oekraïense vluchtelingen of staat je vraag niet op deze pagina?

Lees meer

De eerste opvang in de Jaarbeurs in Utrecht

Video: matchingsproces Jaarbeurs Utrecht

Helden achter de Schermen: Sam Schouten

Contact

De Veiligheidsregio Utrecht heeft een klantcontactcentrum ingericht. Hier kun je je vraag stellen als je het antwoord niet op deze site hebt kunnen vinden. Heb je suggesties voor deze themapagina of mis je informatie? Tip dan via dit klantcontactcentrum de redactie!

Neem contact op