Gefeliciteerd met de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen! Wij kijken uit naar onze hernieuwde samenwerking. 

De VRU is van en voor de gemeenten in onze regio. We vinden het daarom belangrijk om u kennis te laten maken met wie we zijn, wat we voor de gemeenten doen en welke onderwerpen de komende periode belangrijk zijn. Voor de nieuwe gemeenteraden organiseren wij daarom een paar bijeenkomsten. In relatief kort tijdsbestek maakt u kennis de vele facetten van ons. Graag nodigen wij u hiervoor uit.
 
Op 11 april is de VRU aanwezig bij de informatiemarkt ‘Besturen doen je samen' in het Huis voor de Provincie. Dit wordt georganiseerd door de provincie Utrecht en VNG afdeling Utrecht.
 
Daarnaast organiseren wij zelf drie bijeenkomsten in de regio. Het programma:
 
Datum en locatie
17 april: brandweerpost Amersfoort-Centrum (Kleine Koppel 112)
23 april: brandweerpost Utrecht, Leidsche Rijn (Belcampostraat 10)
25 april: brandweerpost Woerden (Boerendijk 34)
 
Programma
18:00 – 18:30 Inloop en ontvangst met buffet
18:30 – 18:45 Welkomstwoord door voorzitter burgemeester Jan van Zanen & algemeen directeur Peter Bos
18:45 – 20:00 Carrousel, in korte dynamische sessies, maakt u kennis met verschillende thema’s en taken van de VRU
20:00 – 20:35 Afsluiting inclusief een drankje
 
Onderwerpen carrousel
  • Veiligheids Informatie Centrum (VIC): Wat doen de medewerkers bij het VIC? Welke informatie monitoren zij, en hoe draagt dat bij aan de veiligheid in de regio?
  • Multidisciplinair optreden: Wat is een multidisciplinair optreden? En een CoPI, GRIP of het ROT? Een leider CoPI, Operationeel Leider of Officier van Dienst neemt u mee in de wereld van crisisbeheersing.
  • Voorkomen risico’s: Wij adviseren bevoegd gezag gevraagd en ongevraagd over risico’s en hoe deze te voorkomen. Wij richten ons op het voorkomen en beperken van (brand)gevaar voor mens en dier. Hoe voert de VRU deze taak uit?
  • Stimulerende preventie: Wij richten ons actief op het voorkomen en beperken van (brand)gevaar. Hoe betrekken wij burgers, bedrijven en instellingen om zo het veiligheidsbewustzijn en veilig handelen te stimuleren?
  • Regionaal risicoprofiel: We maken een overzicht van potentiele rampen en dreigingen die in onze regio kunnen plaatsvinden. Hoe ziet dat eruit in uw gemeente?
  • Zelfstandige brandweerpost: Hoe werkt het bij de lokale brandweerpost en hoe wordt deze regionaal ondersteund?
  • Meldkamer: Ontmoet de centralist. Deze is de eerste hulp voor de burger. Hij neemt meldingen aan, vormt een beeld van het incident en alarmeert de eenheden. 

 

Komt u ook?
Laat ons uiterlijk 12 april weten welke datum u komt, met hoeveel personen u komt en welke gemeente u vertegenwoordigt via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Overige vragen kunt u ook via dit mailadres stellen