VRU neemt coördinatie opvanglocatie Jaarbeurs over

De Veiligheidsregio Utrecht neemt op dit moment de coördinatie en organisatie over van de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit betekent ook dat de VRU zorg draagt voor alle aspecten voor deze locatie, waaronder personeel en veiligheid.

Door de acute vraag naar opvangplekken in de beginperiode van de Oekraïne-crisis is de locatie fantastisch opgezet door de gemeente Utrecht. Omdat de locatie gaandeweg steeds meer een functie kreeg als regionale en zelfs nationale hub, is de VRU gevraagd de regie over te nemen. De locatie Jaarbeurs heeft als doel Oekraïense Vluchtelingen kort op te vangen en hen zo snel mogelijk te helpen naar een duurzame locatie.

De VRU heeft voor de opvang van vluchtelingen in onze regio nog meerdere vacatures openstaan, onder andere voor de locatie Jaarbeurs en het Humanitair Service Punt in Amersfoort. Dit gaat met name om coördinatoren en medewerkers die helpen bij de planning/matching/registratie en vertalers die de Oekraïense en/of Russische taal machtig zijn. Bekijk de vacatures via de volgende links:

https://unique.nl/vacature/vertaler-veiligheidsregio-(v2008128)

https://unique.nl/vacature/medewerker-planning-(v2008123)

https://unique.nl/vacature/medewerker-intake-(v2008891)

https://unique.nl/vacature/medewerker-matching-(v2008898)

Ander nieuws

-
06/05/2022

“Er lekte een heldere vloeistof uit en het zag er best pittig uit.”

Marc Bokhove is Adviseur gevaarlijke Stoffen (AGS) bij de VRU. Hij adviseert bij incidenten waar gevaarlijke stoffen in het spel zijn. Bij veel incidenten is dat het geval. Denk bijvoorbeeld aan een grote brand waarbij veel rook vrijkomt of een ongeval waarbij de tank van een voertuig is gescheurd of lekt. Marc vertelt over deze uitdagende functie:

Lees meer
Foto Saskia
22/04/2022

“Ik kan geen tandpasta verkopen, mijn werk moet maatschappelijk nut hebben”

Tijdens de Coronacrisis was Saskia van der Ree een van de communicatieadviseurs in het Regionaal Operationeel Team (ROT) Covid, ook wel Kernteam Covid genoemd.

Lees meer
video matching
20/04/2022

VIDEO: het matchen van vluchtelingen en opvanglocaties

De VRU is verantwoordelijk voor het ‘matchen’ van Oekraïense vluchtelingen met een passende opvanglocatie. Dit wordt gedaan door de mensen van het klantcontactcentrum (KCC) van de VRU. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe dit proces in z’n werk gaat:

Lees meer