VRU neemt coördinatie opvanglocatie Jaarbeurs over

De Veiligheidsregio Utrecht neemt op dit moment de coördinatie en organisatie over van de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit betekent ook dat de VRU zorg draagt voor alle aspecten voor deze locatie, waaronder personeel en veiligheid.

Door de acute vraag naar opvangplekken in de beginperiode van de Oekraïne-crisis is de locatie fantastisch opgezet door de gemeente Utrecht. Omdat de locatie gaandeweg steeds meer een functie kreeg als regionale en zelfs nationale hub, is de VRU gevraagd de regie over te nemen. De locatie Jaarbeurs heeft als doel Oekraïense Vluchtelingen kort op te vangen en hen zo snel mogelijk te helpen naar een duurzame locatie.

De VRU heeft voor de opvang van vluchtelingen in onze regio nog meerdere vacatures openstaan, onder andere voor de locatie Jaarbeurs en het Humanitair Service Punt in Amersfoort. Dit gaat met name om coördinatoren en medewerkers die helpen bij de planning/matching/registratie en vertalers die de Oekraïense en/of Russische taal machtig zijn. Bekijk de vacatures via de volgende links:

https://unique.nl/vacature/vertaler-veiligheidsregio-(v2008128)

https://unique.nl/vacature/medewerker-planning-(v2008123)

https://unique.nl/vacature/medewerker-intake-(v2008891)

https://unique.nl/vacature/medewerker-matching-(v2008898)

Ander nieuws

WAS-paal die geluid geeft tijdens test of incident.
03/10/2022

3 oktober maandelijkse sirenetest

Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 3 oktober. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

 

Lees meer
John QRT
21/09/2022

“Uiteindelijk gaat het altijd om mensenlevens en dat blijft bijzonder”

Wanneer er zich in Nederland een incident voordoet met grof of extreem geweld, zoals een terroristische aanslag, kan – naast de daarvoor speciaal opgeleide politie eenheden – ook een Quick Respons Team van de brandweer worden ingezet. Het Quick Respons Team (QRT) van de VRU heeft naast een hulpverlenende taak bij incidenten met de (dreiging) van geweld ook een hoogtereddingstaak. “Uiteindelijk gaat het altijd om mensenlevens”, vertelt John, regiehouder van het QRT. “En dat blijft bijzonder.”

Lees meer
Paul van Koppen
19/09/2022

Video: de eerste opvang van Oekraïense vluchtelingen in de Jaarbeurs in Utrecht

Vanwege de oorlog in Oekraïne zijn veel mensen op de vlucht. De VRU helpt hen, door hen tijdelijk op te vangen in de Jaarbeurs en een goede opvangplek voor hen te zoeken in een gemeente. Daarnaast helpt de VRU de gemeenten in de provincie Utrecht met menskracht en middelen om deze opvang naast hun normale dienstverlening te kunnen bieden.

Paul van Koppen, Locatiemanager Opvang Jaarbeurs, vertelt in een video meer over de eerste opvang van Oekraïense vluchtelingen in de Jaarbeurs in Utrecht.

Lees meer