VRU jaaroverzicht 2020

Ben je benieuwd naar wat Veiligheidsregio Utrecht (VRU) in 2020 in vogelvlucht heeft gedaan? Kijk dan op de website www.jaaroverzichtvru.nl.

Ons werk heeft in 2020 voor een groot deel in het teken gestaan van Covid-19.

Naast de terugblikfilm vind je op de website onder andere informatie over adviezen & controles, opbrengsten en kosten, (Brand) Veilig Leven, Preventie, medewerkers, uitrukken, voertuigen en brandweerposten.

Daarnaast hebben we Covid-19, multi- en brandweerinformatie overzichtelijk gebundeld in infographics.

Ander nieuws

-
06/05/2022

“Er lekte een heldere vloeistof uit en het zag er best pittig uit.”

Marc Bokhove is Adviseur gevaarlijke Stoffen (AGS) bij de VRU. Hij adviseert bij incidenten waar gevaarlijke stoffen in het spel zijn. Bij veel incidenten is dat het geval. Denk bijvoorbeeld aan een grote brand waarbij veel rook vrijkomt of een ongeval waarbij de tank van een voertuig is gescheurd of lekt. Marc vertelt over deze uitdagende functie:

Lees meer
Foto Saskia
22/04/2022

“Ik kan geen tandpasta verkopen, mijn werk moet maatschappelijk nut hebben”

Tijdens de Coronacrisis was Saskia van der Ree een van de communicatieadviseurs in het Regionaal Operationeel Team (ROT) Covid, ook wel Kernteam Covid genoemd.

Lees meer
video matching
20/04/2022

VIDEO: het matchen van vluchtelingen en opvanglocaties

De VRU is verantwoordelijk voor het ‘matchen’ van Oekraïense vluchtelingen met een passende opvanglocatie. Dit wordt gedaan door de mensen van het klantcontactcentrum (KCC) van de VRU. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe dit proces in z’n werk gaat:

Lees meer