VRU genomineerd voor Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022!

7 juli 2022

De Veiligheidsregio Utrecht is genomineerd voor de verkiezing van Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022! De VRU is genomineerd vanwege haar landelijke kartrekkersrol in de aanpak van de coronacrisis en nu ook bij de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

 

Sharon Dijksma, voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht: “Deze nominatie laat zien dat we van samenwerken een kracht maken in de regio. Of het nu gaat om het organiseren van opvang voor Oekraïners, crisisnoodopvang of de organisatie rondom covid. Het speciale aan de VRU is dat we kijken naar wat we wél samen kunnen bereiken, in plaats van naar wat er niet mogelijk is. Dat maakt me trots om van deze organisatie de voorzitter te zijn.”

Ook Algemeen Directeur Jaap Donker ziet de nominatie als het resultaat van een gezamenlijke inspanning: “Zonder de inzet van alle collega’s die dag en nacht klaar staan om mensen in nood te redden, helpen om rampen te voorkomen, branden te blussen en er staan tijdens crises, zouden we dit niet hebben bereikt.

Ik ben samen met onze mensen daarom zo trots als een pauw op deze nominatie; het is een enorm blijk van waardering. Nu gaan we onze uiterste best doen om deze prachtige prijs in de wacht te slepen voor al onze collega’s. En voor de 26 gemeenten met bijna 1.4 miljoen inwoners in onze regio waar we 24/7 voor en samen mee werken”.

Deze jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM). Hiermee wil de VOM de beste overheidsorganisatie een podium bieden. “In de huidige crisistijd vinden we het juist belangrijk om de trots uit te stralen en goede voorbeelden in het zonnetje te zetten”, aldus de VOM.

Op 22 november 2022 wordt de winnaar van de titel ‘Beste Overheidsorganisatie van het jaar 2022’ bekend gemaakt.

Het laatste nieuws

Digitale nieuwsbrief brengt laatste VRU nieuws op presenteerblaadje

31 mei 2023
Wil je interessant nieuws over de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) niet missen? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief van de VRU. Hierin delen wij nieuws op een aantrekkelijke manier en krijg je het op een presenteerblaadje aangereikt.

Verhoogd risico op natuurbrand vanaf 31 mei

30 mei 2023
Het is momenteel erg droog in de natuur. De brandweer en natuurbeheerders zijn daarom extra alert. Door de aanhoudende droogte is de kans op een snel uitbreidende natuurbrand namelijk groot. Daarom wordt vanaf 31 mei 2023 00:00 uur opgeschaald naar fase 2: een verhoogd risico op natuurbrand.

Oefening dreiging hoogwater

26 mei 2023
Op 24 en 25 mei 2023 vond de interregionale oefening van de SCOR plaats. SCOR staat voor Samenwerking Crisisbeheersing Overstroming Randstad. Op 24 mei oefenden de operationele teams van de waterkolom en de algemene kolom (veiligheidsregio’s), op 25 mei de bestuurlijke teams van de waterkolom en de algemene kolom.