VRU genomineerd voor Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022!

7 juli 2022

De Veiligheidsregio Utrecht is genomineerd voor de verkiezing van Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022! De VRU is genomineerd vanwege haar landelijke kartrekkersrol in de aanpak van de coronacrisis en nu ook bij de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

 

Sharon Dijksma, voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht: “Deze nominatie laat zien dat we van samenwerken een kracht maken in de regio. Of het nu gaat om het organiseren van opvang voor Oekraïners, crisisnoodopvang of de organisatie rondom covid. Het speciale aan de VRU is dat we kijken naar wat we wél samen kunnen bereiken, in plaats van naar wat er niet mogelijk is. Dat maakt me trots om van deze organisatie de voorzitter te zijn.”

Ook Algemeen Directeur Jaap Donker ziet de nominatie als het resultaat van een gezamenlijke inspanning: “Zonder de inzet van alle collega’s die dag en nacht klaar staan om mensen in nood te redden, helpen om rampen te voorkomen, branden te blussen en er staan tijdens crises, zouden we dit niet hebben bereikt.

Ik ben samen met onze mensen daarom zo trots als een pauw op deze nominatie; het is een enorm blijk van waardering. Nu gaan we onze uiterste best doen om deze prachtige prijs in de wacht te slepen voor al onze collega’s. En voor de 26 gemeenten met bijna 1.4 miljoen inwoners in onze regio waar we 24/7 voor en samen mee werken”.

Deze jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM). Hiermee wil de VOM de beste overheidsorganisatie een podium bieden. “In de huidige crisistijd vinden we het juist belangrijk om de trots uit te stralen en goede voorbeelden in het zonnetje te zetten”, aldus de VOM.

Op 22 november 2022 wordt de winnaar van de titel ‘Beste Overheidsorganisatie van het jaar 2022’ bekend gemaakt.

Het laatste nieuws

Verhoogd risico op natuurbrand vanaf 8 september

8 september 2023
Het is momenteel erg droog in de natuur. De brandweer en natuurbeheerders zijn daarom extra alert. Door de aanhoudende droogte is de kans op een snel uitbreidende natuurbrand namelijk groot. Daarom wordt vanaf 8 september 2023 00:00 uur opgeschaald naar fase 2: een verhoogd risico op natuurbrand.

4 september maandelijkse sirenetest

4 september 2023
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 4 september. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

Burgemeester De Vries van Oudewater controleert zonnepanelen

4 september 2023
Steeds meer huishoudens kiezen voor het plaatsen van zonnepanelen: ze wekken duurzame energie op én zorgen voor financiële voordelen. Het is echter wel belangrijk dat het plaatsen en onderhouden van zonnepanelen veilig gebeurt.