VRU genomineerd voor Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022!

De Veiligheidsregio Utrecht is genomineerd voor de verkiezing van Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022! De VRU is genomineerd vanwege haar landelijke kartrekkersrol in de aanpak van de coronacrisis en nu ook bij de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

 

logo beste overheidsorganisatie

Sharon Dijksma, voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht: “Deze nominatie laat zien dat we van samenwerken een kracht maken in de regio. Of het nu gaat om het organiseren van opvang voor Oekraïners, crisisnoodopvang of de organisatie rondom covid. Het speciale aan de VRU is dat we kijken naar wat we wél samen kunnen bereiken, in plaats van naar wat er niet mogelijk is. Dat maakt me trots om van deze organisatie de voorzitter te zijn.”

Ook Algemeen Directeur Jaap Donker ziet de nominatie als het resultaat van een gezamenlijke inspanning: “Zonder de inzet van alle collega’s die dag en nacht klaar staan om mensen in nood te redden, helpen om rampen te voorkomen, branden te blussen en er staan tijdens crises, zouden we dit niet hebben bereikt.

Ik ben samen met onze mensen daarom zo trots als een pauw op deze nominatie; het is een enorm blijk van waardering. Nu gaan we onze uiterste best doen om deze prachtige prijs in de wacht te slepen voor al onze collega’s. En voor de 26 gemeenten met bijna 1.4 miljoen inwoners in onze regio waar we 24/7 voor en samen mee werken”.

Deze jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM). Hiermee wil de VOM de beste overheidsorganisatie een podium bieden. “In de huidige crisistijd vinden we het juist belangrijk om de trots uit te stralen en goede voorbeelden in het zonnetje te zetten”, aldus de VOM.

Op 22 november 2022 wordt de winnaar van de titel ‘Beste Overheidsorganisatie van het jaar 2022’ bekend gemaakt.

Ander nieuws

Marcel van Westendorp
15/08/2022

Marcel: “In drie weken hebben we een complete opvanglocatie opgetuigd”

Wat doe je als je de vraag krijgt of je binnen drie weken een opvanglocatie voor 72 asielzoekers kunt regelen? Even slikken en dan snel aan de slag! Projectleider Marcel van Westendorp van de Veiligheidsregio Utrecht heeft de afgelopen maand samen met collega’s van de gemeente Veenendaal alles op alles gezet om dit te realiseren. En, het ís gelukt! Lees in zijn verhaal hoe Marcel dit proces heeft ervaren.

Lees meer
Vuelta team
12/08/2022

“Een goede voorbereiding samen met onze partners is het halve werk”

Volgende week gaat één van de grootste wielerrondes ter wereld van start: De Vuelta, die met drie etappes door Nederland koerst. In aanloop naar de Vuelta, spraken we met drie betrokkenen vanuit de VRU: projectleider Bram Jacobs (crisisbeheersing), Gijsbert Voskamp (Brandweer) en Wouter den Hartog (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) over de voorbereidingen.

Lees meer
Foto van de crisisnoodopvang locatie in Veenendaal
08/08/2022

Nieuwe CNO locatie in Veenendaal

De afgelopen drie weken heeft de VRU samen met de gemeente Veenendaal hard gewerkt om per 8 augustus en nieuwe crisisnoodopvang locatie te kunnen openen in Veenendaal, ter ontlasting van Ter Apel. Vanaf vandaag gaat deze locatie open en worden einde van de middag de nieuwe bewoners ontvangen. Op deze speciaal ingerichte locatie worden 72 vluchtelingen gehuisvest tot 1 oktober aanstaande.

Lees meer