Korte brand in gemeentehuis Soest - laatste update: dinsdag 28 november 2023 - 01:06

Veiligheidsregio Utrecht opent Humanitair Service Punt in Amersfoort

8 april 2022

Vanaf maandag 11 april opent in Amersfoort een Humanitair Service Punt. De locatie in het stationsgebied van Amersfoort Centraal biedt een eerste opvang voor Oekraïense vluchtelingen die met de (internationale) trein reizen. In het Humanitair Service Punt (HSP) kunnen zij even op adem komen, iets eten en drinken en gebruik maken van sanitaire voorzieningen.

Na een kort verblijf reizen de vluchtelingen door naar een opvanglocatie waar zij langere periode kunnen verblijven. Zij worden hierbij geholpen door de Veiligheidsregio Utrecht die kijkt welke opvanglocatie elders in het land op dat moment beschikbaar is. Het Rode Kruis is aanwezig voor de begeleiding en (medische) ondersteuning van de vluchtelingen.

Amersfoort is de tweede HSP-locatie in de regio Utrecht. Ook de Jaarbeurs biedt kortdurende opvang voor vluchtelingen uit Oekraïne. Met deze tweede locatie is de Veiligheidsregio Utrecht voorbereid op mogelijk grotere aantallen Oekraïense vluchtelingen die de komende periode nog naar Nederland komen. Ook elders in Nederland zijn HSP-locaties ingericht in de buurt van stations waar internationale treinen stoppen.

Het laatste nieuws

Connect & Empower event diversiteit en inclusie

27 november 2023
Op 21 november ontmoetten verschillende collega’s van de politie, Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, Veiligheidsregio Flevoland en de VRU elkaar tijdens het Connect & Empower event in Baarn. Aan bod kwam hoe je in een wereld waarin veelal traditionele (masculiene) normen heersen tot jezelf kunt blijven en je eigen unieke identiteit kunt behouden en versterken.

VRU maakt afspraken over een 'great place to work'

20 november 2023
De VRU heeft als ambitie om een 'great place to work' te zijn voor íedereen. Maar, door dit alleen maar te zeggen kom je er natuurlijk niet. Daarom voegen we nu de daad bij het woord en hebben we afspraken gemaakt om dit ook daadwerkelijk te zijn. Hiervoor heeft directeur Karen van Elk namens de VRU het charter 'diversiteit in organisaties' ondertekend.

Staatssecretaris Van der Maat (J&V) bezoek Utrechtse HUB

15 november 2023
Woensdag 15 november kregen we bijzonder bezoek: Staatssecretaris Christophe van der Maat bezocht samen met directeur-generaal Migratie Annet Bertram, directeur Nationale Opvang Organisatie voor ontheemden uit Oekraïne (NOO) Ronald Roosdorp en Manager Beleid van de programma-directie Oekraïense ontheemde Marije van der Werff onze HUB in de Jaarbeurs in Utrecht.