Veiligheidsregio Utrecht opent Humanitair Service Punt in Amersfoort

8 april 2022

Vanaf maandag 11 april opent in Amersfoort een Humanitair Service Punt. De locatie in het stationsgebied van Amersfoort Centraal biedt een eerste opvang voor Oekraïense vluchtelingen die met de (internationale) trein reizen. In het Humanitair Service Punt (HSP) kunnen zij even op adem komen, iets eten en drinken en gebruik maken van sanitaire voorzieningen.

Na een kort verblijf reizen de vluchtelingen door naar een opvanglocatie waar zij langere periode kunnen verblijven. Zij worden hierbij geholpen door de Veiligheidsregio Utrecht die kijkt welke opvanglocatie elders in het land op dat moment beschikbaar is. Het Rode Kruis is aanwezig voor de begeleiding en (medische) ondersteuning van de vluchtelingen.

Amersfoort is de tweede HSP-locatie in de regio Utrecht. Ook de Jaarbeurs biedt kortdurende opvang voor vluchtelingen uit Oekraïne. Met deze tweede locatie is de Veiligheidsregio Utrecht voorbereid op mogelijk grotere aantallen Oekraïense vluchtelingen die de komende periode nog naar Nederland komen. Ook elders in Nederland zijn HSP-locaties ingericht in de buurt van stations waar internationale treinen stoppen.

Het laatste nieuws

5 juni maandelijkse sirenetest en testbericht NL-Alert

5 juni 2023
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 5 juni. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden. Ook ontvangt iedereen vandaag een testbericht van NL-Alert.

Digitale nieuwsbrief brengt laatste VRU nieuws op presenteerblaadje

31 mei 2023
Wil je interessant nieuws over de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) niet missen? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief van de VRU. Hierin delen wij nieuws op een aantrekkelijke manier en krijg je het op een presenteerblaadje aangereikt.

Verhoogd risico op natuurbrand vanaf 31 mei

30 mei 2023
Het is momenteel erg droog in de natuur. De brandweer en natuurbeheerders zijn daarom extra alert. Door de aanhoudende droogte is de kans op een snel uitbreidende natuurbrand namelijk groot. Daarom wordt vanaf 31 mei 2023 00:00 uur opgeschaald naar fase 2: een verhoogd risico op natuurbrand.