Staatssecretaris Van der Burg en directeur COA Timmer brengen bezoek aan crisisnoodopvang Hoograven

11 juli 2022

Afgelopen vrijdag brachten staatssecretaris Eric van der Burg en directeur COA Martin Timmer een bezoek aan de Utrechtse crisisnoodopvanglocatie in Hoograven. Op deze tijdelijke locatie worden asielzoekers opgevangen omdat Ter Apel op dit moment te vol is.

De VRU ondersteunt de gemeenten in de regio in de werkzaamheden rond de opvang van vluchtelingen door te helpen met de personele inzet op de opvanglocaties. De staatssecretaris en directeur COA draaiden een dienst mee en spraken met vluchtelingen en medewerkers op de opvanglocatie.

Zij werden ontvangen door de Utrechtse burgemeester en voorzitter van de VRU Sharon Dijksma, wethouder van Asiel van de Gemeente Utrecht Rachel Streefland en Algemeen Directeur VRU Jaap Donker.

Het laatste nieuws

Verhoogd risico op natuurbrand vanaf 8 september

8 september 2023
Het is momenteel erg droog in de natuur. De brandweer en natuurbeheerders zijn daarom extra alert. Door de aanhoudende droogte is de kans op een snel uitbreidende natuurbrand namelijk groot. Daarom wordt vanaf 8 september 2023 00:00 uur opgeschaald naar fase 2: een verhoogd risico op natuurbrand.

4 september maandelijkse sirenetest

4 september 2023
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 4 september. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.

Burgemeester De Vries van Oudewater controleert zonnepanelen

4 september 2023
Steeds meer huishoudens kiezen voor het plaatsen van zonnepanelen: ze wekken duurzame energie op én zorgen voor financiële voordelen. Het is echter wel belangrijk dat het plaatsen en onderhouden van zonnepanelen veilig gebeurt.