Staatssecretaris Van der Burg en directeur COA Timmer brengen bezoek aan crisisnoodopvang Hoograven

11 juli 2022

Afgelopen vrijdag brachten staatssecretaris Eric van der Burg en directeur COA Martin Timmer een bezoek aan de Utrechtse crisisnoodopvanglocatie in Hoograven. Op deze tijdelijke locatie worden asielzoekers opgevangen omdat Ter Apel op dit moment te vol is.

De VRU ondersteunt de gemeenten in de regio in de werkzaamheden rond de opvang van vluchtelingen door te helpen met de personele inzet op de opvanglocaties. De staatssecretaris en directeur COA draaiden een dienst mee en spraken met vluchtelingen en medewerkers op de opvanglocatie.

Zij werden ontvangen door de Utrechtse burgemeester en voorzitter van de VRU Sharon Dijksma, wethouder van Asiel van de Gemeente Utrecht Rachel Streefland en Algemeen Directeur VRU Jaap Donker.

Het laatste nieuws

Oefening dreiging hoogwater

26 mei 2023
Op 24 en 25 mei 2023 vond de interregionale oefening van de SCOR plaats. SCOR staat voor Samenwerking Crisisbeheersing Overstroming Randstad. Op 24 mei oefenden de operationele teams van de waterkolom en de algemene kolom (veiligheidsregio’s), op 25 mei de bestuurlijke teams van de waterkolom en de algemene kolom.

Informatie over lopende en afgehandelde incidenten

22 mei 2023
Op VRU.nl kun je voortaan informatie vinden over lopende en afgehandelde incidenten.

1 mei maandelijkse sirenetest

1 mei 2023
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes (de WAS-palen) in Nederland getest. Zo ook op maandag 1 mei. De sirenes worden iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden.