Staatssecretaris Van der Burg en directeur COA Timmer brengen bezoek aan crisisnoodopvang Hoograven

Afgelopen vrijdag brachten staatssecretaris Eric van der Burg en directeur COA Martin Timmer een bezoek aan de Utrechtse crisisnoodopvanglocatie in Hoograven. Op deze tijdelijke locatie worden asielzoekers opgevangen omdat Ter Apel op dit moment te vol is.

De VRU ondersteunt de gemeenten in de regio in de werkzaamheden rond de opvang van vluchtelingen door te helpen met de personele inzet op de opvanglocaties. De staatssecretaris en directeur COA draaiden een dienst mee en spraken met vluchtelingen en medewerkers op de opvanglocatie.

Zij werden ontvangen door de Utrechtse burgemeester en voorzitter van de VRU Sharon Dijksma, wethouder van Asiel van de Gemeente Utrecht Rachel Streefland en Algemeen Directeur VRU Jaap Donker.

staatssecretaris deelt eten uit aan asielzoekers
Staatssecretaris, burgemeester van Utrecht en directeur VRU in gesprek met medewerker crisisnoodopvang
staatssecretaris speelt tafeltennis met asielzoekers

Ander nieuws

Marcel van Westendorp
15/08/2022

Marcel: “In drie weken hebben we een complete opvanglocatie opgetuigd”

Wat doe je als je de vraag krijgt of je binnen drie weken een opvanglocatie voor 72 asielzoekers kunt regelen? Even slikken en dan snel aan de slag! Projectleider Marcel van Westendorp van de Veiligheidsregio Utrecht heeft de afgelopen maand samen met collega’s van de gemeente Veenendaal alles op alles gezet om dit te realiseren. En, het ís gelukt! Lees in zijn verhaal hoe Marcel dit proces heeft ervaren.

Lees meer
Vuelta team
12/08/2022

“Een goede voorbereiding samen met onze partners is het halve werk”

Volgende week gaat één van de grootste wielerrondes ter wereld van start: De Vuelta, die met drie etappes door Nederland koerst. In aanloop naar de Vuelta, spraken we met drie betrokkenen vanuit de VRU: projectleider Bram Jacobs (crisisbeheersing), Gijsbert Voskamp (Brandweer) en Wouter den Hartog (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) over de voorbereidingen.

Lees meer
Foto van de crisisnoodopvang locatie in Veenendaal
08/08/2022

Nieuwe CNO locatie in Veenendaal

De afgelopen drie weken heeft de VRU samen met de gemeente Veenendaal hard gewerkt om per 8 augustus en nieuwe crisisnoodopvang locatie te kunnen openen in Veenendaal, ter ontlasting van Ter Apel. Vanaf vandaag gaat deze locatie open en worden einde van de middag de nieuwe bewoners ontvangen. Op deze speciaal ingerichte locatie worden 72 vluchtelingen gehuisvest tot 1 oktober aanstaande.

Lees meer