Nationale brandweerherdenking 19 juni

Als brandweer staan we dag en nacht met hart en ziel klaar voor onze maatschappij. Soms zelfs met gevaar voor eigen leven. Want het brandweervak is niet zonder risico’s. Het tragische ongeval waarbij onze collega Pim van der Bruggen tijdens een brandweerinzet overleed staat bij velen van ons in het geheugen gegrift.

Tijdens de nationale brandweerherdenking op 19 juni herdenken wij Pim en alle andere brandweercollega’s die zijn omgekomen tijdens de uitoefening van het vak.

De ceremonie bij het brandweermonument in Schaarsbergen vindt in verband met de huidige maatregelen met een beperkt aantal mensen plaats. Wel is de ceremonie net als vorig jaar te volgen via een live-uitzending via www.brandweermonument.nl.

Ander nieuws

-
06/05/2022

“Er lekte een heldere vloeistof uit en het zag er best pittig uit.”

Marc Bokhove is Adviseur gevaarlijke Stoffen (AGS) bij de VRU. Hij adviseert bij incidenten waar gevaarlijke stoffen in het spel zijn. Bij veel incidenten is dat het geval. Denk bijvoorbeeld aan een grote brand waarbij veel rook vrijkomt of een ongeval waarbij de tank van een voertuig is gescheurd of lekt. Marc vertelt over deze uitdagende functie:

Lees meer
Foto Saskia
22/04/2022

“Ik kan geen tandpasta verkopen, mijn werk moet maatschappelijk nut hebben”

Tijdens de Coronacrisis was Saskia van der Ree een van de communicatieadviseurs in het Regionaal Operationeel Team (ROT) Covid, ook wel Kernteam Covid genoemd.

Lees meer
video matching
20/04/2022

VIDEO: het matchen van vluchtelingen en opvanglocaties

De VRU is verantwoordelijk voor het ‘matchen’ van Oekraïense vluchtelingen met een passende opvanglocatie. Dit wordt gedaan door de mensen van het klantcontactcentrum (KCC) van de VRU. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe dit proces in z’n werk gaat:

Lees meer