Nationale brandweerherdenking 19 juni

Als brandweer staan we dag en nacht met hart en ziel klaar voor onze maatschappij. Soms zelfs met gevaar voor eigen leven. Want het brandweervak is niet zonder risico’s. Het tragische ongeval waarbij onze collega Pim van der Bruggen tijdens een brandweerinzet overleed staat bij velen van ons in het geheugen gegrift.

Tijdens de nationale brandweerherdenking op 19 juni herdenken wij Pim en alle andere brandweercollega’s die zijn omgekomen tijdens de uitoefening van het vak.

De ceremonie bij het brandweermonument in Schaarsbergen vindt in verband met de huidige maatregelen met een beperkt aantal mensen plaats. Wel is de ceremonie net als vorig jaar te volgen via een live-uitzending via www.brandweermonument.nl.

Ander nieuws

Brandweerman staat voor een brandweervoertuig
05/08/2021

“Een kind in een kluis is geen dagelijkse klus”

Onze collega André van Vliet kreeg als Officier van Dienst Brandweer op 14 september 2013 een alarmering die hij niet snel zal vergeten: een kind opgesloten in een kluis. Lees hieronder het verhaal van André. 

Lees meer
Het coronavirus
02/08/2021

Kabinet verlengt verbod op eendaagse evenementen zonder vaste zitplaats tot 1 september, met uitzondering van kleinschalige evenementen buiten onder voorwaarden

Het kabinet verlengt het verbod op eendaagse evenementen zonder vaste zitplaats tot 1 september 2021. Kleinschalige evenementen zijn onder strikte voorwaarden, zoals het werken met coronatoegangsbewijzen, wel eerder toegestaan. Het OMT heeft het kabinet hierover advies gegeven. 

Lees meer
twee duikauto's van de brandweer
30/07/2021

Nieuwe brandweerbestemming voor oude duikvoertuigen VRU

Onlangs hebben de duikteams van de VRU brandweerposten Mijdrecht, Maarssen en Wijk bij Duurstede de nieuwe waterongevallenvoertuigen in dienst genomen.

Lees meer