Avondklok: niet naar buiten tussen 21.00 en 4.30 uur

Aanleiding voor de avondklok is de ernstige situatie rond de verspreiding van het coronavirus. Het doel van de avondklok is het beperken van het sociale verkeer en daarmee het voorkomen van nieuwe besmettingen.

Naar buiten gaan tussen 21.00 en 4.30 uur mag alleen als u daar een geldige reden voor heeft. U vindt hierover alle informatie op de website van de Rijksoverheid. Onderaan dit bericht staat een afbeelding waarin is samengevat wat de maatregel in de praktijk betekent.

Hier vindt u de Tijdelijke regeling landelijke avondklok COVID-19. Deze en andere nu geldende wetten en besluiten om het coronavirus te bestrijden vindt u ook onder Besluiten en publicaties.

Het Coronavirus

Samenvatting avondklok

Ander nieuws

Marcel van Westendorp
15/08/2022

Marcel: “In drie weken hebben we een complete opvanglocatie opgetuigd”

Wat doe je als je de vraag krijgt of je binnen drie weken een opvanglocatie voor 72 asielzoekers kunt regelen? Even slikken en dan snel aan de slag! Projectleider Marcel van Westendorp van de Veiligheidsregio Utrecht heeft de afgelopen maand samen met collega’s van de gemeente Veenendaal alles op alles gezet om dit te realiseren. En, het ís gelukt! Lees in zijn verhaal hoe Marcel dit proces heeft ervaren.

Lees meer
Vuelta team
12/08/2022

“Een goede voorbereiding samen met onze partners is het halve werk”

Volgende week gaat één van de grootste wielerrondes ter wereld van start: De Vuelta, die met drie etappes door Nederland koerst. In aanloop naar de Vuelta, spraken we met drie betrokkenen vanuit de VRU: projectleider Bram Jacobs (crisisbeheersing), Gijsbert Voskamp (Brandweer) en Wouter den Hartog (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) over de voorbereidingen.

Lees meer
Foto van de crisisnoodopvang locatie in Veenendaal
08/08/2022

Nieuwe CNO locatie in Veenendaal

De afgelopen drie weken heeft de VRU samen met de gemeente Veenendaal hard gewerkt om per 8 augustus en nieuwe crisisnoodopvang locatie te kunnen openen in Veenendaal, ter ontlasting van Ter Apel. Vanaf vandaag gaat deze locatie open en worden einde van de middag de nieuwe bewoners ontvangen. Op deze speciaal ingerichte locatie worden 72 vluchtelingen gehuisvest tot 1 oktober aanstaande.

Lees meer