Afgelopen maandag 19 juni is door de Stichting Actieve Jongeren Utrecht een Iftar maaltijd georganiseerd, waarbij verschillende veiligheidsdiensten en burgemeester Jan van Zanen waren uitgenodigd.

Namens de VRU zijn Leo de Lange, Abdellah Ouazade, Mimoun el Bakkali en Eddy ter Veen aanwezig geweest.

De Iftar is een maaltijd die door moslims wordt gegeten tijdens de Ramadan direct na zonsondergang. De reden waarom door voorzitter Yunus Emre Cicek voor deze avond de veiligheidsorganisaties waren uitgenodigd, was om hen te waarderen voor hun inzet en om kennis te maken. In deze opzet zijn ze zeker geslaagd.

“Ik vond de gastvrijheid heel bijzonder. Ik heb echt genoten van de avond. Er is zeker meer verbinding gekomen!” zegt Leo als ik hem een paar dagen later spreek. Het eten heeft voor hem vooral een ondergeschikte functie. De avond stond veel meer in het teken van elkaar leren kennen. “De organisatie was geweldig en het is een goede manier om mensen samen te brengen” krijg ik te horen van Leo. Na veel goede gesprekken en heerlijke traditioneel eten en thee gingen ze rond twaalf uur ’s avonds pas weer richting huis. Het was een mooie ervaring.

iftarmaaltijd