In deze serie keren veteranen terug naar het land waar ze ooit naar zijn uitgezonden. Die reis maken ze samen met een leidinggevende cq collega uit het bedrijf waar ze momenteel werken.  

Gerard vond het bijzonder om terug te gaan naar Libanon. “Het is een mooi land met hartelijke mensen” zegt Gerard enthousiast. Hij werd benaderd door MAX om mee te doen en was snel overgehaald. “Het leek me gaaf om terug te gaan naar Libanon”. Gerard heeft er veel meegemaakt in de tijd dat hij daar was gestationeerd. Om nu terug te gaan en te praten met de inwoners van Zuid Libanon, die toen jonge mensen / kinderen waren, was erg bijzonder. Het waren vier ontzettend drukke, maar geweldige dagen. De ploeg van Omroep MAX deed geweldig werk en hebben een goede serie neergezet. Gerard is trots op het eindresultaat en hoopt dat anderen het ook mooi vinden om te zien.  

Samen met Peter Bos, leidinggevende maar ook Libanon veteraan, is Gerard terug gegaan naar Libanon. Voor de serie zagen ze elkaar ongeveer één keer in het kwartaal. Ondertussen is er een goede band opgebouwd tussen hen. Op de vraag of hij nog een keer terug wil, geeft Gerard een volmondige ja als antwoord. Hij was voor de serie al een keer terug geweest met zijn kinderen, maar hij wil graag nog een keer terug naar Libanon. “Zijn moederland” zoals Gerard het zegt.  

Elke zaterdag om 21.20 op NPO2 vanaf 17 juni 2017 is er een aflevering te zien van Mijn Missie. In totaal zijn er zes afleveringen en Gerard is deze zaterdag als eerste aan de beurt. Cambodja, Bosnië, Irak, Kosovo en mogelijk Mali zijn de volgende afleveringen.  

Bekijk de promo voor de aflevering van aankomende zaterdag: https://www.npo.nl/mijn-missie/17-06-2017/POW_03514044

Wil je nog verder lezen over de ervaringen van Gerard? Het AD heeft ook een stukje geschreven: http://www.ad.nl/utrecht/ik-koos-met-unifil-voor-het-avontuur-ik-wist-niet-eens-waar-libanon-lag~ae9389b4/