Ontwikkelingen rondom het realtime ontsluiten van risico-informatie, het voorspellen van brand....Vandaag geeft de VRU een workshop over de lessons learned van het eigen Veiligheidsinformatie Centrum (VIC) tijdens het Congres Overheid 360° !

Veiligheids Informatie Centrum
In 2013 is de VRU gestart met het inrichten van het Veiligheids Informatie Centrum (VIC). Het VIC houdt dagelijks – op basis van ons risicoprofiel ontwikkelingen bij van risico’s die mogelijk tot een crisis kunnen leiden. Naast monitoren informeert het VIC waar nodig in- en externe partners en kan desgewenst ondersteunen als er een crisis ontstaat (overgang koude naar warme fase). Op basis van de actuele informatie van het VIC kan snel(ler) gehandeld worden en kunnen rampen en crises soms zelfs worden voorkomen.  Er zijn inmiddels elf veiligheidsregio’s die het voorbeeld van de VRU hebben gevolgd en ook een VIC hebben.

Slim (samen)werken met informatie: experimenteren en leren!
Het Congres Overheid 360° is Hét jaarlijkse congres over informatiemanagement binnen de Overheid. Deze editie staat in het teken van ‘Slimme ICT voor maatschappelijke opgaven’. Binnen de VRU zijn verschillende initiatieven waarin we aan het experimenteren zijn met slim(mer) gebruik van informatie en techniek. Door informatiestromen bij elkaar te brengen. Maar ook door te kijken hoe we door analyse van historische gegevens risico’s beter kunnen voorspellen; te onderzoeken wat de mogelijkheden voor ons zijn van Internet of things (IoT); wat sensortechnieken in de zorg of bij natuurbrand ons kunnen brengen en wat we kunnen leren van Smartcity’s et cetera. Informatie die we graag delen met anderen om zo van elkaar en elkaars expertise te leren. 

Interesse of vragen? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 088-8781000 en vraag naar Richtsje Samplonius (programma Informatiegestuurd werken) en/of Marjolijn de Jong (VIC)