Veiligheidsregio Utrecht (VRU) en Veiligheidsregio Flevoland (VRF) gaan vanaf 2016 werken met een nieuw vakbekwaamheidsmanagementsysteem (VMS). Peter Bos (VRU) en Gerrit Spruit (VRF) hebben hun handtekening gezet onder het contract met leverancier Magenta MultiMedia Tools BV dat Veiligheidspaspoort levert.

De keuze voor het nieuwe systeem is onder andere tot stand gekomen met input van medewerkers uit beide regio’s. Het nieuwe VMS vervangt het huidige AG5 (Utrecht) en Safety Portal (VRF). Dankzij de gezamenlijke aanbesteding gaan Utrecht en Flevoland met hetzelfde VMS werken. In het VMS staan gegevens die te maken hebben met opleiden en oefenen, inzetregistratie, keuringen en het verwerken van vergoedingen. Gegevens worden beter uitwisselbaar en er komt meer sturingsformatie beschikbaar voor leidinggevenden.

Nu de handtekeningen zijn gezet, kan gestart worden met de realisatie- en implementatiefase. Als alles volgens planning verloopt kan iedereen vanaf eind 2015 proefdraaien met het nieuwe systeem.

Vragen en meer informatie
Heeft u vragen, neem dan contact op met de contactpersoon in uw regio:
Mieke van der Linden:             Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vincent Krijnen:                      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.