Het bereiken en in stand houden van een gezonde en veilige leefomgeving is de maatschappelijke doelstelling van de Omgevingswet. De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) heeft verantwoordelijkheden op het gebied van de veilige en gezonde leefomgeving.

VRU adviseert gemeenten

De VRU zet haar kennis en ervaring graag in om gemeenten voor de Omgevingswet te adviseren over het thema veilige en gezonde leefomgeving. In de visie ‘Veilige Leefomgeving en Omgevingswet’ vertellen wij u waar de VRU voor staat, wat de VRU verstaat onder een veilige leefomgeving en hoe de VRU gemeenten kunnen helpen dit thema een plek te geven in de Omgevingsvisie.

Zes maatschappelijke thema's

In het tweede deel van de visie wordt er ingezoomd op een zestal maatschappelijke thema’s. Dit zijn bekende thema’s – zoals externe veiligheid en evenementen – en nieuwe thema’s zoals energietransitie, klimaat en verdicht wonen. Door middel van praatplaten wordt ingezoomd op de raakvlakken tussen deze maatschappelijke opgave en het thema veilige leefomgeving. De genoemde onderwerpen zijn thema’s die de VRU regelmatig tegenkomt in de context van de Omgevingsvisie. Daarom zijn er praatplaten ontwikkelt voor deze onderwerpen. Natuurlijk zijn er nog meerdere thema’s waar een veilige leefomgeving raakvlakken mee heeft. Bijvoorbeeld wonen en mobiliteit.

Advies nodig?

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Gaat u aan de slag met een Omgevingsvisie? Onze adviseurs veilige leefomgeving staan voor u klaar.
Neem contact op via het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.