• Ivonne Vliek Programmamanager Stimulerende Preventie

  "Ook goede voorlichting op school of een gesprekje met de buren zorgt voor een brandveiliger leven."

  Ivonne Vliek
  Manager (Brand)Veilig Leven

 • Marjolijn de Jong Kwartiermaker Veiligheidsinformatiecentrum

  "Door continu te monitoren worden we minder snel overvallen door een crisis."

  Marjolijn de Jong
  Afdelingshoofd Preparatie en Vakbekwaamheid Crisisorganisatie

 • Carolien Angevaren Directeur Brandweerrepressie

  71 brandweerposten, 1800 brandweermensen, 24/7 paraat. Samenwerken aan veiligheid.

  Carolien Angevaren
  Directeur Brandweerrepressie

 • Marion Schilder Bestuurlijk accountfunctionaris gemeenten

  "Een goede relatie tussen de VRU en de Utrechtse gemeenten is een must!"

  Marion Schilder
  Bestuurlijk accountfunctionaris gemeenten

 • Robert-Jan Schouwerwou Hoofd GHOR

  "We mobiliseren de kracht uit de hele gezondheidsketen. Op de grens van gezondheid en veiligheid."

  Robert-Jan Schouwerwou
  Hoofd GHOR

Ook dit jaar wordt Sinterklaas door de allerkleinsten weer welkom geheten in de provincie Utrecht. In de 26 gemeenten hebben ondernemers en vrijwilligers van de ontvangstcomités al veel creatieve oplossingen bedacht om Sinterklaas gastvrij te kunnen ontvangen. De lokale comités en ondernemers die betrokken zijn bij het verwelkomen van Sinterklaas denken op dit moment na hoe dit corona-proof kan. De gemeenten zijn met hen in gesprek.

Elk initiatief voor de ontvangst van Sinterklaas moet vanzelfsprekend voldoen aan de vergunningsvoorwaarden en de noodverordening om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Zo staat er in de noodverordening omschreven wanneer gezondheidschecks, vaste zitplaatsen en reserveringen noodzakelijk zijn. Tegen die achtergrond zullen binnen de Veiligheidsregio Utrecht echter geen traditionele, centraal georganiseerde Sinterklaasintochten te verwachten zijn, met honderden kinderen en drommende mensen langs de kant.

De Veiligheidsregio Utrecht valt geografisch samen met de provincie Utrecht en bestaat uit de gemeenten Amersfoort – Baarn – Bunnik – Bunschoten - De Bilt - De Ronde Venen - Eemnes - Houten – IJsselstein – Leusden – Lopik – Montfoort – Nieuwegein – Oudewater – Renswoude – Rhenen – Soest - Stichtse Vecht – Utrecht - Utrechtse Heuvelrug – Veenendaal – Vijfheerenlanden - Wijk bij Duurstede – Woerden – Woudenberg – Zeist

Project in beeld

Beleidsplan VRU 2020 - 2023

De Wet veiligheidsregio’s schrijft voor dat het bestuur van de veiligheidsregio eenmaal in de vier jaar een beleidsplan vaststelt. Het beleidsplan vormt hét strategische beleidskader voor de veiligheidsregio en beschrijft de koers voor de komende jaren. Wat komt er op ons af, hoe kunnen we op deze opgaven anticiperen en wat is daarvoor nodig?

Het beleidsplan van Veiligheidsregio Utrecht heeft een looptijd tot en met 2023. In dit beleidsplan beschrijven wij de volgende ambitie: Wij helpen mensen in nood, motiveren mensen om zelfredzaam te zijn en dragen bij aan het wegnemen van onveilige situaties. Elke dag weer, en steeds beter.Lees verder

plaatje van de regio met waarschuwingsborden

 

Bekijk onze projecten en thema's