• Ivonne Vliek Programmamanager Stimulerende Preventie

  "Ook goede voorlichting op school of een gesprekje met de buren zorgt voor een brandveiliger leven."

  Ivonne Vliek
  Manager (Brand)Veilig Leven

 • Marjolijn de Jong Kwartiermaker Veiligheidsinformatiecentrum

  "Door continu te monitoren worden we minder snel overvallen door een crisis."

  Marjolijn de Jong
  Afdelingshoofd Preparatie en Vakbekwaamheid Crisisorganisatie

 • Carolien Angevaren Directeur Brandweerrepressie

  71 brandweerposten, 1800 brandweermensen, 24/7 paraat. Samenwerken aan veiligheid.

  Carolien Angevaren
  Directeur Brandweerrepressie

 • Marion Schilder Bestuurlijk accountfunctionaris gemeenten

  "Een goede relatie tussen de VRU en de Utrechtse gemeenten is een must!"

  Marion Schilder
  Bestuurlijk accountfunctionaris gemeenten

 • Robert-Jan Schouwerwou Hoofd GHOR

  "We mobiliseren de kracht uit de hele gezondheidsketen. Op de grens van gezondheid en veiligheid."

  Robert-Jan Schouwerwou
  Hoofd GHOR

Vanaf eind augustus start de regionale publiekscampagne ‘Hou vol – zo houden we corona onder controle’ in de Veiligheidsregio Utrecht. De 26 gemeenten die de Veiligheidsregio vormen willen met deze positieve insteek de 1,3 miljoen inwoners en bezoekers oproepen om zich aan de landelijke coronamaatregelen te houden.

hou vol campagneDe campagne sluit aan bij de landelijke campagne van de Rijksoverheid. Inwoners en bezoekers komen de opvallende posters zowel online op social media als offline via abri’s in de hele regio tegen. Gemeenten in de regio hebben zelf ook allerlei materialen die zij zelf on- en offline kunnen inzetten bij hun lokale activiteiten en media.

Verslappen is geen optie
Na de eerdere versoepeling van de coronamaatregelen merken we ook in de regio Utrecht dat besmettingen toenemen en dat mensen zich minder aan de regels houden. Verslappen is echter geen optie, want corona is nog niet verdwenen. We zien echter ook dat heel veel mensen zich wél aan de maatregelen houden, ook al kost dat soms moeite. Dat is een positief gegeven dat we nog meer willen aanmoedigen; daarom kiest de regio voor een positieve reminder, een hart onder de riem: ‘Hou vol, zo houden we corona onder controle’.

De basisregels blijven:

 • Houd 1,5 meter afstand
 • Blijf thuis bij klachten en laat je testen
 • Blijf weg van drukke plekken
 • Was vaak je handen
 • Werk zoveel mogelijk thuis

26 gemeenten
Deze gemeenten vormen de Veiligheidsregio Utrecht en doen mee: Amersfoort – Baarn – Bunnik – Bunschoten - De Bilt - De Ronde Venen - Eemnes - Houten – Ijsselstein – Leusden – Lopik – Montfoort – Nieuwegein – Oudewater – Renswoude – Rhenen – Soest - Stichtse Vecht – Utrecht - Utrechtse Heuvelrug – Veenendaal – Vijfheerenlanden - Wijk bij Duurstede – Woerden – Woudenberg – Zeist.

Start
De on- en offline publiekscampagne start 28 augustus en loopt tot en met eind september 2020.

Project in beeld

Beleidsplan VRU 2020 - 2023

De Wet veiligheidsregio’s schrijft voor dat het bestuur van de veiligheidsregio eenmaal in de vier jaar een beleidsplan vaststelt. Het beleidsplan vormt hét strategische beleidskader voor de veiligheidsregio en beschrijft de koers voor de komende jaren. Wat komt er op ons af, hoe kunnen we op deze opgaven anticiperen en wat is daarvoor nodig?

Het beleidsplan van Veiligheidsregio Utrecht heeft een looptijd tot en met 2023. In dit beleidsplan beschrijven wij de volgende ambitie: Wij helpen mensen in nood, motiveren mensen om zelfredzaam te zijn en dragen bij aan het wegnemen van onveilige situaties. Elke dag weer, en steeds beter.Lees verder

plaatje van de regio met waarschuwingsborden

 

Bekijk onze projecten en thema's