Een reizende expositie

Brand in je huis: je denkt misschien “dat overkomt mij niet”. Toch rukt de brandweer regelmatig uit voor een woningbrand. Natuurlijk hoop je dat het bij jou nooit gebeurt, maar wat nu als er toch een keer brand ontstaat? Ben jij dan eigenlijk wel goed voorbereid?

Waarom deze rookmelderexpo?
Gelukkig kun je op het gebied van brandveiligheid zelf een hoop doen. Eén van de belangrijkste stappen naar een brandveilig huis is het ophangen van rookmelders. In de expositie 'Zo gepiept' kom je alles te weten over rookmelders en worden je zintuigen geprikkeld. Door te kijken, luisteren, ruiken én dingen te doen ervaar je hoe rookmelders jouw leven kunnen redden als er onverhoopt toch een keer brand uitbreekt. Ook krijg je instructies hoe en waar je rookmelders precies moet ophangen en hoeveel er bij jou thuis nodig zijn.

Voor wie is deze expo?
De rookmelderexpo is voor jong en oud leuk om te bezoeken! Ook voor kinderen is het leuk: zo kunnen zij met een echte brandweerhelm op de foto. 

Zijn rookmelders eigenlijk verplicht?
Ja! Rookmelders zijn vanaf 1 juli 2022 ook wettelijk verplicht. Dit geldt zowel voor nieuwbouw als bestaande bouw. Schaf daarom snel je rookmelders aan, zodat jij er veilig bij zit.

Waar staat de expo nu?
De expositie staat het hele jaar in verschillende bibliotheken in de regio Utrecht en is vanaf 16 mei te bewonderen in de bibliotheek in Zuilen (Utrecht).

expo
Rookmelder selfie
Rookmelder expositie
Rookmelder

De expo staat nu in Bibliotheek Eemnes!