Brandweer

Doelstellingen

Astrid Mulder

Astrid Mulder - Utrecht

“Op een gegeven moment stonden er wel acht brandweermensen in onze kamer. Wat de meeste indruk op mij heeft gemaakt is hoe geolied de hele keten van hulpverleners werkte, hoe soepel.”

Taken

Onze meest bekende activiteit is het blussen van branden. De brandweer doet echter veel meer. Wij verlenen hulp bij ongevallen, bij incidenten met gevaarlijke stoffen, bij waterongevallen. Wat er ook gebeurt, de brandweer staat 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar om burgers en dieren in nood te helpen en gevaarlijke situaties het hoofd te bieden.

Als organisatie zijn wij voortdurend aan de slag om deze hulp 24/7 te kunnen borgen. Om ons werk goed te kunnen doen moet immers alles kloppen: het juiste materieel, de snelste route naar het incident, de vakbekwaamheid van onze brandweermensen en goede afspraken over interregionale samenwerking. Uiteraard is hierbij ook de veiligheid van belang, waaronder de zorg voor goede arbeidshygiëne van onze hulpverleners zelf. Al deze voorwaarden moeten op orde zijn om op een goede wijze de incidenten te kunnen bestrijden. Dit vergt een permanente en solide investering in mensen en middelen.