Dit doet de veiligheidsregio

Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van en voor de 26 Utrechtse gemeenten. Wij zorgen elke dag voor de veiligheid van alle mensen die in de regio wonen en verblijven. Dat doen wij met onze centralisten op de 112-meldkamer, onze brandweermensen en onze collega’s van risicobeheersing, crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio. Wij zijn er voor de mensen in de samenleving, die rekenen op onze professionaliteit. Onze ambitie is om dat met onze partners steeds beter te doen. Bekijk ook de film 'Wat als...', waarin we uitleggen wat de VRU doet bij een crisis en lees meer over onze ambitie en het beleidsplan.

Wat leuk dat je je wil aanmelden, bij de brandweer kunnen wij altijd hulp gebruiken.

In dit formulier kan je een keuze maken voor de post waar jij wil werken. De posten die actief op zoek zijn naar nieuwe brandweerlieden zijn te selecteren in het vakje "Openstaande vacatures". Wil je solliciteren bij een post die hier niet tussen staat? Geen probleem. Selecteer dan "Een post die geen vacature open heeft staan" en vul in het volgende veld de post in waar jij je voor wil aanmelden. Vergeet niet dat je ook bij een post aan de slag kan die in de buurt van jouw werkadres is. Een post die daarbij in de buurt zit kan je ook selecteren.

Als je de functie van vrijwilliger wil doorlezen kan dat op deze pagina.
Ook staan er soms posten tussen die mensen zoeken voor een beroeps functie. Dit zijn diensten waarbij je 24 uur op de kazerne zit. Wil je meer informatie over een functie als beroeps kijk dan hier.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je mailadres in.
Vul een telefoonnummer in
Geef aan hoe oud je bent.
Sorry je bent nog niet oud genoeg om je aan te melden bij de brandweer. Voor het werken bij de brandweer moet je minimaal 18 jaar oud zijn.
Geef aan of je minimaal een VMBO-diploma hebt.
Sorry, je moet minimaal in het bezit zijn van een VMBO-diploma om vrijwilliger te worden bij de brandweer.
Kies minimaal één post waar je vrijwilliger wilt zijn.
Kies of je vrijwilliger wilt worden in je woonplaats of in de plaats waar je werkt.
Vul de postcode van je huisadres in.
Vul de postcode van je huisadres in.
Invalid Input
Invalid Input
Vergeet niet akkoord te gaan met de privacyverklaring.
Invalid Input
*) velden met een asterisk (sterretje) zijn verplicht.

Bekijk de openstaande vacatures bij Veiligheidsregio Utrecht. Hieronder valt ook de brandweer in regio Utrecht. We hebben altijd brandweervrijwilligers nodig!

Veiligheidsregio Utrecht streeft ernaar een transparante organisatie te zijn. De belangrijkste besluiten en publicaties zijn te vinden op Overheid.nl of op deze website als download beschikbaar.

De VRU zorgt voor informatie op het moment dat een crisis of ramp plaatsvindt. De pers kan in dat geval bij de operationeel woordvoerder terecht. Voor minder urgente vragen of vragen over bijvoorbeeld beleid, projecten en bijeenkomsten, kan de pers contact opnemen met woordvoerders van het team communicatie.

De veiligheidsregio wordt bestuurd door de 26 burgemeesters in de regio. De burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur (AB) van de veiligheidsregio. Het AB stelt ook de begroting van de VRU vast. Uit het algemeen bestuur wordt een dagelijks bestuur (DB) gekozen.

In dit onderdeel leest u meer over onze ambitie, beleidsplan, organisatiestructuur en wettelijke basis van de VRU. We lichten de organisatieonderdelen accountmanagement, brandweer, GHOR en het Veiligheidsinformatiecentrum (VIC) toe. Tot slot leest u ook meer over de GRIP-opschalingssystematiek.

Veiligheidsregio Utrecht verbetert continu haar dienstverlening. Daarvoor hebben we diverse projecten in het leven geroepen. In het volgende overzicht ziet u waar wij op dit moment onder andere mee bezig zijn.

Veiligheidsregio Utrecht biedt diverse opleidingen en trainingen aan. Piketfunctionarissen van andere hulpdiensten en gemeenten kunnen bijvoorbeeld trainingen en opleidingen volgen bij de VRU Academie. Komt u bij de brandweer werken? Dan hebben we speciale brandweeropleidingen.