Brandweerkazerne bezoeken en voorlichting

Wij krijgen veel verzoeken voor het bezoeken van onze posten, bijvoorbeeld met een klas of kinderfeestje. We kunnen hier meestal niet aan meewerken. Wel sturen we je vraag door naar de kazerne. Ze zijn alleen erg druk, dus we kunnen niet toezeggen dat je antwoord krijgt. Stel je vraag via ons contactformulier. Toch iets van de brandweer zien? Kom naar onze open dagen. Je vindt ze in dit overzicht.

Geef je les aan groep 4 van een basisschool in de provincie Utrecht? Dan geven we graag een brandveiligheidsles in jouw klas. Tijdens de les leren de kinderen spelenderwijs alles over de brandweer, hoe je brand kan voorkomen en wat je moet doen als er toch brand uitbreekt. Vraag deze les aan via www.brandweeropschool.nl. Voor de andere klassen kun je lesmateriaal bestellen zodat je de les zelf kan verzorgen.

Wij krijgen veel van dit soort verzoeken. We kunnen hier meestal niet aan meewerken. Wel sturen we je vraag door naar de kazerne. Ze zijn alleen erg druk, dus we kunnen niet toezeggen dat je antwoord krijgt. Stel je vraag via ons contactformulier.

Hoor je de sirene bij jou in de buurt tijdens de maandelijkse test niet, dan kun je dit doorgeven via e-mail aan paraatheid@vru.nl onder vermelding van jouw postcode. De sirenes zijn bedoeld om buiten te horen. Als je ze binnen niet hoort, is dat geen probleem en hoef je niets door te geven.

Bel niet direct te brandweer, want ingrijpen van de brandweer zorgt voor stress bij de kat. Zorg eerst dat de omgeving van de kat een tijdje rustig is en zet wat voer aan de voet van de boom. Probeer de kat niet te lokken, dat geeft de kat stress. Zonder mensen in de buurt komt de kat in de meeste gevallen zelf naar beneden, dit kan wel een aantal uur duren.

Bel wel 1-1-2 als het buiten heel warm is, de kat na een aantal uur in een rustige omgeving nog niet naar beneden durft, of wanneer de kat de buurt te lang wakker houdt. Als je je zorgen maakt, bel dan 1-1-2 en dan kijken we samen met jou of het goed is dat de brandweer komt helpen.

De brandweer wil graag weten of er medicinale zuurstof in het pand aanwezig is. Als het goed is, heb je van de leverancier van de zuurstof een sticker gekregen met opschrift ‘O2’ of ‘Zuurstof’. Plak deze sticker op de voordeur of voordeurkozijn zodat de hulpdiensten weten waar ze aan toe zijn als er een brand is. Kijk voor meer informatie op onze website.

terug naar veelgestelde vragen