Video's met brandveiligheidstips

Waar hang je thuis nu eigenlijk rookmelders op? En waar moet je aan denken als je je telefoon gaat opladen of als je binnenkort met de camper of caravan op reis gaat? Bekijk alle brandveiligheidsvideo's van onze collega's! 

Rookmelders kopen.png

1/3 Wist je dat rookmelders verplicht zijn in elke woning?

Rookmelders zijn per 1 juli 2022 verplicht in zowel nieuwbouw, als bestaande bouw. Kortom: rookmelders moeten in elke woning hangen. Hang ze dus vroegtijdig op en wacht niet tot het laatste moment. 

Bekijk hier de video met alle tips
Rookmelderverplichting.png

2/3 Waar koop je goede rookmelders?

Je kunt goede rookmelders makkelijk online kopen of bij de bouwmarkt bij jou in de buurt. Ben je benieuwd hoe je ze goed ophangt? 

Bekijk hier de video met alle tips
Brandweervrouw met stofzuiger

3/3 Hoe onderhoud je je rookmelder?

Heb jij al rookmelders hangen in huis? Top! Wist je ook dat je je rookmelders regelmatig moet schoonmaken en onderhouden? 

Bekijk hier de video met alle tips
Barbecue.png

Hoe kun je op een veilige manier barbecueën?

Barbecueën is natuurlijk leuk en gezellig, maar kan ook brand veroorzaken. Dat wil je natuurlijk niet. Hoe zorg je ervoor dat het op een veilige manier gebeurt? 

Bekijk hier de video met alle tips
E-Bike.png

Hoe voorkom je brand in je elektrische fiets?

Elektrische fietsen worden steeds meer gebruikt. Ze zijn natuurlijk super snel en het is een handig vervoersmiddel. De batterijen van een e-bike hebben alleen wel extra zorg nodig. 

Bekijk hier de video met alle tips
Onkruidbrander.png

Hoe brand je onkruid veilig weg?

Brand jij onkruid wel eens weg met een onkruidbrander? Let dan even op. Als je onvoorzichtig bent, kan de vlam namelijk doorslaan op je woning. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Bekijk de hele video met alle tips
Brandweerman met telefoon

Hoe voorkom je brand in elektrische apparaten?

Jij kunt (een van) de volgende apparaten thuis waarschijnlijk ook afvinken: telefoons, tablets, hoverboards, kortom: elektrische apparaten. Maar wist je dat het opladen van bijvoorbeeld je telefoon in bed brandgevaarlijk kan zijn?

Bekijk hier de video met alle tips
Caravan.png

Waar moet je op letten als je met de caravan op reis gaat?

Een vakantie wil je natuurlijk onbezorgd vieren! Brandweerman Sjaak geeft je daarom een paar tips die je daarbij helpen. 

Bekijk hier de video met alle tips