Brandveiligheid thuis

Woningbrand heeft grote impact. Mensen die thuis brand hebben meegemaakt, ervaren lang nadat de schade is hersteld nog emotionele gevolgen. Daarom is het belangrijk om woningbrand in jouw huis te voorkomen. Om dit te realiseren werkt de brandweer samen met instellingen, bedrijven en burgers. Samen maken wij mensen meer bewust van de risico’s van brand en helpen wij burgers bij het brandveiliger maken van de leefomgeving. Dit noemen wij (brand)veilig leven. Op deze pagina lees je hoe wij dat doel proberen te bereiken en welke acties en campagnes we daarvoor hebben ingericht.

Brandveiligheid thema's

Voorlichting brandveiligheid

Voorlichting brandveiligheid

Brand: je hoopt het natuurlijk nooit mee te maken. Gelukkig kun je brand voorkomen. Of als het toch mis gaat, de schade zoveel mogelijk beperken. Wil jij een voorlichting over brandveiligheid of heb je vragen over het veiliger maken van je woning? Vul het aanmeldformulier in. 

Vraag een voorlichting aan
Keurmerk CO vrij

Koolmonoxidevergiftiging voorkomen

Vanaf 1 april 2023 mogen alleen gecertificeerde installatiebedrijven werken aan gasverbrandingsinstallaties zoals bijvoorbeeld een CV-ketel. Check snel of jouw installateur gecertificeerd is en voorkom koolmonoxidevergiftiging (CO-vergiftiging) door te ventileren, controleren en alarmeren!

Bekijk meer informatie over CO
Rookmelder expositie

Rookmelder expositie

Heb jij onze rookmelder expositie al gezien? De komende maanden staat de expo in verschillende bibliotheken in de provincie Utrecht. In deze expo is van alles te zien en te beleven, dus kom snel langs! 

Lees hier meer over de rookmelder expo
Rookmelder.jpg

Rookmelderverplichting

Sinds juli 2022 zijn rookmelders in zowel koop- als huurwoningen verplicht. 

 

Lees hier meer over de rookmelderverplichting
Brandweervrouw test rookmelder IG foto

Brandveiligheidstips

Waar hang je thuis nu eigenlijk rookmelders op? En waar moet je aan denken als je je telefoon gaat opladen of als je binnenkort met de camper of caravan op reis gaat? Bekijk alle brandveiligheidsvideo's van onze collega's! 

Bekijk alle video's
ik moet je iets melden

Brandveiligheid in studentenhuizen

Hé student! We moeten jou iets melden. Woon je in een studentenhuis? Dan wil je natuurlijk dat jouw huis wel veilig is. Daarom hebben we verschillende tips voor jou om jou eigen brandveiligheid én die van je huisgenoten te vergroten. Bekijk alle tips! 

Lees hier alle tips
Lespakket MBO

Brandveiligheid in het onderwijs

Jong geleerd, is oud gedaan. Daarom biedt de Veiligheidsregio Utrecht aan basisscholen en het MBO leeftijdsgerichte leermiddelen en informatie aan. Zo werken wij samen aan een brandveilige generatie!

Lees hier meer over onze lespakketten

Vul onderstaand formulier in voor een voorlichtingsbijeenkomst bij jouw organisatie: