Brandveiligheid thuis

Woningbrand heeft grote impact. Mensen die thuis brand hebben meegemaakt, ervaren lang nadat de schade is hersteld nog emotionele gevolgen. Daarom is het belangrijk om woningbrand in jouw huis te voorkomen. Om dit te realiseren werkt de brandweer samen met instellingen, bedrijven en burgers. Samen maken wij mensen meer bewust van de risico’s van brand en helpen wij burgers bij het brandveiliger maken van de leefomgeving. Dit noemen wij (brand)veilig leven. Op deze pagina lees je hoe wij dat doel proberen te bereiken en welke acties en campagnes we daarvoor hebben ingericht.

Brandveiligheid campagnes

Brandweervrouw met rookmelder

Rookmelderverplichting

Wist jij dat rookmelders vanaf 1 juli 2022 wettelijk verplicht zijn? 

 

Lees hier meer over de rookmelderverplichting
Rookmelder expositie

Rookmelder expositie

Heb jij onze rookmelder expositie al gezien? De komende maanden staat de expo in verschillende bibliotheken in de provincie Utrecht. In deze expo is van alles te zien en te beleven, dus kom snel langs! 

Lees hier meer over de rookmelder expo
Lespakket MBO

Brandveiligheid in het onderwijs

Jong geleerd, is oud gedaan. Daarom biedt de Veiligheidsregio Utrecht aan basisscholen en het MBO leeftijdsgerichte leermiddelen en informatie aan. Zo werken wij samen aan een brandveilige generatie!

Lees hier meer over onze lespakketten
Lego Kerk ingezoomd

Nationale Brandpreventieweken 2022

Vanaf 1 oktober 2022 gaan de Nationale Brandpreventieweken weer van start! Centraal tijdens de brandpreventieweken staat het thema ‘rookmelders redden levens’.  Het hoogtepunt van de regionale campagne van de VRU is de samenwerking met LEGO® IncidentenCity op een wel heel bijzondere locatie. Kom je ook?

Lees meer

Vul onderstaand formulier in voor een voorlichtingsbijeenkomst bij jouw organisatie: