Ook dit jaar wordt Sinterklaas door de allerkleinsten weer welkom geheten in de provincie Utrecht. In de 26 gemeenten hebben ondernemers en vrijwilligers van de ontvangstcomités al veel creatieve oplossingen bedacht om Sinterklaas gastvrij te kunnen ontvangen. De lokale comités en ondernemers die betrokken zijn bij het verwelkomen van Sinterklaas denken op dit moment na hoe dit corona-proof kan. De gemeenten zijn met hen in gesprek.

Elk initiatief voor de ontvangst van Sinterklaas moet vanzelfsprekend voldoen aan de vergunningsvoorwaarden en de noodverordening om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Zo staat er in de noodverordening omschreven wanneer gezondheidschecks, vaste zitplaatsen en reserveringen noodzakelijk zijn. Tegen die achtergrond zullen binnen de Veiligheidsregio Utrecht echter geen traditionele, centraal georganiseerde Sinterklaasintochten te verwachten zijn, met honderden kinderen en drommende mensen langs de kant.

De Veiligheidsregio Utrecht valt geografisch samen met de provincie Utrecht en bestaat uit de gemeenten Amersfoort – Baarn – Bunnik – Bunschoten - De Bilt - De Ronde Venen - Eemnes - Houten – IJsselstein – Leusden – Lopik – Montfoort – Nieuwegein – Oudewater – Renswoude – Rhenen – Soest - Stichtse Vecht – Utrecht - Utrechtse Heuvelrug – Veenendaal – Vijfheerenlanden - Wijk bij Duurstede – Woerden – Woudenberg – Zeist